Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 15:43

Η Καλαμάτα στην Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα στην Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Η πόλη της Καλαμάτας συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week, που επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάϊο, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online.

Η «Φάος» ΚοινΣΕπ, με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, αποτελεί τον επίσημο συνδιοργανωτή της εβδομάδας καινοτομίας. Η πανελλήνια αυτή δράση σχετική με την καινοτομία θα παρουσιαστεί διαδικτυακά την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., μέσα από workshops και από ένα πάνελ καταξιωμένων επιχειρηματιών και έμπειρων ειδικών στο θέμα της επιχειρηματικότητας.

Πιο αναλυτικά, ξεκινά από τις 4 Μαΐου και διαρκεί μέχρι τις 10 Μαΐου, μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή στο Startup Greece Week έχει κάποιος την ευκαιρία:

Να γνωρίσει επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν.

Να δικτυωθεί και να διευρύνει τις επαφές του εντός της επιχειρηματικής κοινότητας.

Να κερδίσει στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ.

Να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από επενδυτές.

Να παρακολουθήσει ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του και να συμμετάσχει σε πολλές ακόμα δράσεις.

Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι οι:

Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.

Η «Φάος» ΚοινΣΕπ, με έδρα την πόλη της Καλαμάτας αποτελεί τον επίσημο συνδιοργανωτή της εβδομάδας καινοτομίας.

Επιπλέον επιβεβαιωμένες θεματικές ενότητες είναι οι:

Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery, Greentech / Energy, Fintech.

Για να λάβει κάποιος μέρος στη δράση είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή (http://startup-greece.org/ όπου βρίσκει πληροφορίες και την σχετική φόρμα) ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η δράση είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη. Μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη, ίσως, online πρωτοβουλία που έχει συμβεί παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε φορείς/ομιλητές που παίρνουν μέρος.

Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

Αν κάποιος θέλει να παρουσιάσει την startup του και να κερδίσει βραβεία αξίας 10.000 ευρώ στα Startup Greece Week Awards 2020, μπορεί να πάρει μέρος συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.

Ο επικεφαλής της δράσης, Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος δήλωσε:

“Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.

Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε με πολλή δουλειά, συνεργασίες και με κατάλληλα εργαλεία, να δημιουργήσουμε αξία από το μηδέν!

Να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν, τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς επίσης και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις/ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος”.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας του STARTUP GREECE WEEK διεξάγονται καθημερινά στις 10 μ.μ. Live online Q&A sessions με Ελληνες Founders ανά τον κόσμο που προβάλλονται στα κανάλια της εν λόγω δράσης (facebook, instagram, youtube, twitter) και τηλεοπτικά στο RISE TV στην Αττική και πανελλαδικά μέσω της Wind vision. Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει Ελληνες απ’ όλο τον κόσμο που δημιουργούν εταιρείες τεχνολογίας και να προβάλει το εγχείρημα.

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://startup-greece.org/

 


NEWSLETTER