Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 09:06

Επαφές Χριστογιαννόπουλου για Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης

Επαφές Χριστογιαννόπουλου για Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης

 

Σημαντικές επαφές για το θέμα της κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, στο Λεύκτρο, λόγω της ύπαρξης διαθέσιμων επαρκών εδαφικών εκτάσεων, πλέον των 1.500 στρεμμάτων και της θέσης του πλησίον του αυτοκινητόδρομου, είχε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος είχε διαδοχικές επαφές με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, σε κοινή σύσκεψη με τους υπόλοιπους δημάρχους του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, καθώς και με τον Κωστή Μουσουρούλη, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, διαπιστώθηκε απόλυτη και σαφής σύγκλιση θέσεων, τόσο ως προς την ανάγκη επιτάχυνσης των απαιτούμενων διαδικασιών όσο και ως προς τη χωροθέτησή του στη θέση Λεύκτρο Μεγαλόπολης.

Ο δήμαρχος τόνισε στους συνομιλητές του ότι η κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη πορεία του Δήμου Μεγαλόπολης στο μέλλον.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Χριστογιαννόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ενημερώσει τους πολίτες για όσα ειδικότερα θέματα συζητήθηκαν στις παραπάνω συναντήσεις, καθώς και για τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν στη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση του δήμου.