Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:11

«John & Mary Pappajohn Business Competition»: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών

«John & Mary Pappajohn Business Competition»: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών

 

Με στόχο την ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν καινοτόμα έργα, πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Competition».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki) και θα απονείμει 5 βραβεία των 4.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ηλεκτρονικά έως τις 7 Απριλίου, ενώ τα χρηματικά έπαθλα προσφέρονται στη μνήμη του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία John Pappajohn.

Πιο αναλυτικά, οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν, καθώς και των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός καινοτομίας, η δυνατότητα και η ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας, η βιωσιμότητα, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και οι επιχειρηματικές ικανότητες των διαγωνιζομένων.

Ο διαγωνισμός αναλύεται σε τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει την κατάθεση των ιδεών μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου στο www.act.edu/pappajohn-awards. Η περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Το προτεινόμενο προϊόν/υπηρεσία.
  • Το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει.
  • Το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model).
  • Τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα.
  • Το επίπεδο ωριμότητας της ιδέας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να “δοκιμάσει” την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του. Ακόμη περισσότερο, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια».

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Κόκκας στο τηλ. 2310 398344 (καθημερινά 10 π.μ. - 4 μ.μ.), στο www.act.edu/pappajohn-awards και για γραπτές ερωτήσεις στο gkokkas@act.edu.

Ν.Κ.