Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 23:00

Παρουσιάστηκε το νέο Leader στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Το νέο Leader και συγκεκριμένα το Μέτρο 19-CLLD, που αφορά σε στήριξη πρωτοβουλιών τοπικών κοινοτήτων για ανάπτυξη της περιοχής τους, παρουσιάστηκε προχθές Δευτέρα στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, σε εκδήλωση της Αναπτυξιακής ΑΝΜΕΣ ΑΕ ΟΤΑ.

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Σχεδιάζοντας τη νέα πρόταση Leader 2014-2020-CLLD», όπου έδωσε το "παρών" και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έγινε -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση- αναλυτική παρουσίαση του Μέτρου 19-CLLD (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων). Παρουσιάστηκαν επίσης οι θεματικές κατευθύνσεις «οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τη στρατηγική του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2010», αλλά και η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, ενώ τονίστηκε ότι «πρωτοποριακό στοιχείο αποτελεί η από κοινού εφαρμογή των 4 ταμείων, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ)».

Μιλώντας νωρίτερα ο Π. Τατούλης, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε «στον ενεργό ρόλο που θα έχει η Περιφέρεια καθώς η διαχείριση των προγραμμάτων αγροτικού χώρου θα γίνει από τη Διαχειριστική της Αρχή». Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΜΕΣ. ΑΕ ΟΤΑ Γιάννης Αργυράκης έκανε λόγο για την ανάγκη «ενεργού συμμετοχής όλων των φορέων και των πολιτών στις εκδηλώσεις διαβούλευσης που θα γίνουν στα πλαίσια του μέτρου 19-CLLD».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του Δήμου Τριφυλίας. Παρέστησαν επίσης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου, κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων κ.λπ., καταλήγει η ανακοίνωση.