Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 21:34

«Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή» στα Φιλιατρά

Εκδήλωση με θέμα «Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά στις 6.30 το απόγευμα. 

Στο πρώτο μέρος της και αφού ολοκληρωθούν οι χαιρετισμοί, το προεδρείο θα αποτελούν οι Σ. Μπέσσα, Α. Ηλίας, Β. Αθανασόπουλος, ενώ τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: «Διαχειριστικό πλαίσιο υδατικών πόρων-αγροτική παραγωγή και εξοικονόμηση πόρων» με ομιλητή το Δ. Μήλιο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Διεύθυνση Υδάτων. «Συνιστώμενες οδηγίες για την αποφυγή ρύπανσης των υδατικών πόρων από σημειακές πηγές των γεωργικών φαρμάκων», με ομιλητή τον δρ. Σ. Βυζαντινόπουλο τ. τακτικό ερευνητή ΕΛΓΟ «Δήμητρα» - Ι.Π.Φ. Θεσσαλονίκης. «Υδατικοί πόροι: υφιστάμενη κατάσταση - ορθές πρακτικές», με ομιλητή τον δρ. Α. Παναγόπουλο τακτικό ερευνητή ΕΛΓΟ «Δήμητρα» - Ι.Ε.Υ.Π. (πρώην Ι.Ε.Β). «Εδαφικοί πόροι: υφιστάμενη κατάσταση - ορθές πρακτικές», με ομιλητή τον δρ. Θ. Καρυώτη τ. τακτικό ερευνητή ΕΛΓΟ «Δήμητρα» - Ι.Χ.Τ.Ε.Λ. «ΚΑΠ: προστασία περιβάλλοντος και χρηματοδοτικά μέσα - στήριξη παραγωγής», με ομιλητή τον Α. Παρασκευόπουλο, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στο δεύτερο μέρος προεδρείο θα είναι οι: Α. Παρασκευόπουλος, Α. Παναγόπουλος, Ε. Χατζηγιαννάκης και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με συντονιστή τον κ. Παρασκευόπουλο. 

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

 

Κ.Μπ.