Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 10:01

Προς δημοπράτηση ανάπλαση στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας 

Προς δημοπράτηση ανάπλαση στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας 

Εγκρίθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου η μελέτη για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας και καθορίστηκαν οι όροι έγκρισής της.

Ετσι πλέον το έργο μπορεί να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπράτησης, αν και ο υψηλός του προϋπολογισμός, που αγγίζει τις 350.000 ευρώ σύμφωνα με την μελέτη, δείχνει να το τρενάρει προσωρινά καθώς η χρηματοδότησή του είναι από ιδίους πόρους του δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης που θα γίνουν στον κεντρικό δρόμο της Ανω Πόλης από το ύψος του ηρώου μέχρι και το τέλος της πλατείας όπου βρίσκονται τα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του τοίχου αντιστήριξης που πρέπει να κατασκευαστεί το δυτικό τμήμα στο τέλος της πλατείας, που είχε καταρρεύσει το φθινόπωρο εξαιτίας των πολλών βροχών. 

Από εκεί και πέρα η επιλογή των υλικών και ο τρόπος κατασκευής, που πρέπει να εναρμονίζεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Ανω Πόλης, είναι αυτά που ανεβάζουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του έργου.

Κ.Μπ.