Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 17:16

Ανάδοχος η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. για τη διαχείριση στη Μαραθόλακκα 

Ανάδοχος η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. για τη διαχείριση στη Μαραθόλακκα 

Την ανάδειξη της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα) ως προσωρινού αναδόχου για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, με 59,1 ευρώ τον τόνο συν ΦΠΑ -73,28 ευρώ με τον ΦΠΑ-, ενέκρινε, χθες, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η επιτροπή αποδέχθηκε την εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου ότι η προσφορά της ΗΛΕΚΤΩΡ είναι ικανοποιητική και συμφέρουσα για το Δήμο Καλαμάτας, λαμβάνοντας υπόψη πως σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η τιμή της προσωρινής διαχείρισης είναι μεγαλύτερη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Γιάννης Παπαδόπουλος έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας, κυρίως του Μιχάλη Αντωνόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα μηχανήματα θα είναι της αναδόχου εταιρείας και παρατήρησε πως ο δήμος θα διαπραγματευτεί τη μείωση της τιμής, όταν θα προσφέρει στη διαδικασία επεξεργασίας το δικό του δεματοποιητή. Ενημέρωσε ότι η ΗΛΕΚΤΩΡ έχει δει το χώρο της Μαραθόλακκας και πως θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Ξεκαθάρισε ότι απορρίμματα από άλλες περιοχές δεν προβλέπονται. Πληροφόρησε ότι η φύλαξη του χώρου θα γίνεται από την εταιρεία και πως το υπόλειμμα δεν προβλέπεται στη διακήρυξη, ενώ αναζητείται ο τρόπος διαχείρισής του. Ο διευθυντής επεσήμανε πως «οτιδήποτε μπορεί να βελτιωθεί, θα βελτιωθεί, με γνώμονα τα συμφέροντα του δήμου. Θα παλέψουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

Η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό, χαρακτηρίζοντας περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα τη μη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ.

Ο Μιχ. Αντωνόπουλος ανέφερε ότι είναι προβληματικός χώρος η Μαραθόλακκα και πρόβλεψε πως και στη συνέχεια θα έχουμε παρεμφερή προβλήματα, σαν και αυτά με τον τωρινό ανάδοχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη διακήρυξη προβλέπεται ότι η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ, σε επίπεδο Περιφέρειας.

Γ.Σ.