Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 20:43

Μεγάλες προσδοκίες για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 

 

Μεγάλες προσδοκίες τρέφουν οι έμποροι της Καλαμάτας από τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, που αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσουν για τα εμπορικά καταστήματα στη Μεσσηνία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, μιλώντας στην "Ε" επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες των συναδέλφων της· οι οποίοι για φέτος το καλοκαίρι δεν βλέπουν -όχι μέχρι τώρα τουλάχιστον- να υπάρχει στην αγορά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας η εμπορική κίνηση που θα περίμεναν. Γι' αυτό και εκτιμούν ότι «με τις εκπληκτικές τιμές που θα κάνουν, θα υπάρχει και ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό της Καλαμάτας, αλλά και τους επισκέπτες που θα έρθουν για τουρισμό στην πόλη». Οι εκπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια, αναμένεται να κυμανθούν με το... καλημέρα από 20% - 70%. Μάλιστα, προέτρεψε τους καταναλωτές «να πάρουν ό,τι χρειάζονται και ό,τι τους είναι απαραίτητο· οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά της Καλαμάτας και όλης της Μεσσηνίας φέτος θα παραταθούν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, έχουν το χρόνο να κάνουν τις αγορές τους». Η παράταση αυτή, όπως εξήγησε, οφείλεται στο ότι «το κράτος μας επέβαλε επιπλέον 10 εκπτωτικές μέρες από τις ήδη υπάρχουσες και ως Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας προσθέσαμε επιπλέον 5 στις θερινές και επιπλέον 5 στις χειμερινές εκπτώσεις». Το ίδιο, πρόσθεσε, έχει πληροφορηθεί ότι θα πράξουν και οι υπόλοιποι Εμπορικοί Σύλλογοι στη Μεσσηνία. 

Οσο για την Κυριακή 16 του μήνα, πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων, η Λίλιαν Ψηλάκη είπε ότι τα καταστήματα στην Καλαμάτα θα ανοίξουν, αφού η συγκεκριμένη εντάσσεται στις 8 προαιρετικές Κυριακές, που τα καταστήματα μπορούν να ανοίγουν. Η ίδια τόνισε ωστόσο, ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία αν θα ανοίξει το κατάστημά του ή όχι. 

Καταλήγοντας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας υπενθύμισε ότι φέτος η Λευκή Νύχτα θα γίνει στις 26 Αυγούστου· «είναι μια καλή ημερομηνία για τη μεγάλη εμπορική γιορτή της πόλης μας, γιατί θα έχουμε ακόμα επισκέπτες», σημείωσε η ίδια. 

 

Ν.Κ.