Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 18:02

Νέα προγράμματα από το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την



Πολλά νέα προγράμματα του Κ.Ε.Κ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αρχίζουν άμεσα την λειτουργία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα «Βιολογική- Εναλλακτική  γεωργία» στη Μεσσήνη μετά από την συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με το Κ.Ε.Κ.
Το πρόγραμμα άρχισε την λειτουργία του και αφορά την εκπαίδευση Αγροτών με θέμα την Βιολογική Γεωργία. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ενότητες με θέματα, Καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων, τυποποίησης /εμπορίας και  διάθεσης  οικολογικών τροφίμων, κλ.   Επίσης, θα αναλυθεί η καλλιέργεια του Ιπποφαούς, θέματα Ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών, αλλά και καλλιέργειας νέων ειδών (αρωματικά φυτά, Ροδιά, κ.λ).  
Ανάλογο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας οργανώνεται για την περιοχή της Κυπαρισσίας και της Χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.Κ. Νέδοντος 135, στην Καλαμάτα, τηλ 2721095855 και στην Κυπαρισσία, περιοχή Αποβάθρα, τηλ: 2761022543.
Σε λίγες ημέρες ξεκινά τη λειτουργία του στο Μελιγαλά, με την συνεργασία του Δήμου Οιχαλίας, ένα πρόγραμμα «Παραδοσιακής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής».
.

Από το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας