Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:19

Παραίτηση Κουτσούγερα από τη θέση στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ

Γράφτηκε από την
Παραίτηση Κουτσούγερα από τη θέση στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ

Παραιτούμαι από τη θέση του ΓΓΔΕ ΤΕΕ Πελ/σου για τους παρακάτω λόγους:
Ζούμε σε μια εποχή που η κρίση και η ανεργία μαστίζουν το επάγγελμα του Μηχανικού, ο κλάδος βάλλεται από παντού, το ασφαλιστικό μας ταμείο καταρρέει, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα αμφισβητούνται και ο συνδικαλιστικός μας φορέας ΄΄αργοπεθαίνει΄΄.
Παρά τις επανειλλημένες προτάσεις μου εδώ και ενάμιση χρόνο το ΤΕΕ Πελ/σου δεν έχει πάρει ούτε μία πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις των συναδέλφων Μηχανικών στην Περιφέρεια και στους Νομούς αλλά αρκείται στις ΄΄χλωμές΄΄ συμμετοχές δια μέσου ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις Πανελλαδικές Απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Παρά  α) την αναλυτική εισήγησή μου (9ος/2011) για τη λειτουργία της ΔΕ και τη σχετική απόφαση (Α3/Σ9/2011) που πήρε η Δ.Ε. αλλά και 
παρά β) την κοινή επιστολή του αντιπροέδρου συναδέλφου Θ. Λουκά και εμού προς τη Δ.Ε. και την ΄΄Α΄΄, τον Δεκέμβρη του 2011, όπου θίγαμε θέματα λειτουργίας του Προεδρείου, σύνταξης του περιοδικού και διαμαρτυρόμασταν για ακόμη μία φορά για την αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου, ότι δηλ. έχει εξαφανισθεί κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας,η Πρόεδρος του Τμήματος στηριζόμενη στην πλειοψηφία που της παρέχουν οι παρατάξεις που τη στηρίζουν (ΔΚΜ και ΕΛΕΜ) φέρεται με απόλυτο αυταρχισμό στις συνεδριάσεις της Δ.Ε., με απόλυτο συγκεντρωτισμό στα δρώμενα του ΤΕΕ, κρατώντας μία προκλητική πραγματικά στάση και μη έχοντας διάθεση για συνεργασία στο παραμικρό.
Από την άλλη μία σειρά συναδέλφων μελών τόσο της Δ.Ε. όσο και της ΄΄Α΄΄, , έχουν ΄΄βολευτεί΄΄ στον λήθαργο της αδράνειας και της αδιαφορίας αρκούμενοι στους τίτλους τους, αυτούς που τους προσθέτουν ΄΄πόντους΄΄ για να ζητούν και να παίρνουν αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα Κόμματά τους.  
Έτσι για παράδειγμα η Δ.Ε. και ΄΄Α΄΄ του Τμήματος είναι γεμάτη από Δημοτικούς Συμβούλους, Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Προέδρους, Αντιπροέδρους κ.λ.π που παρεπιπτόντως είναι και μέλη της Δ.Ε. και της ΄΄Α΄΄ για να κάνουν Δημόσιες Σχέσεις και να ανεβάζουν το ΄΄κασέ΄΄ τους στο κόμμα τους, δεν πατάνε ποτέ στο ΤΕΕ αφήνοντας την κ. Πρόεδρο να λειτουργεί ΄΄αντ΄ αυτών΄΄ με τις ευλογίες τους….
Έτσι λοιπόν η κ. Πρόεδρος καταργεί κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, υπομονεύει προκλητικά κάθε φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από μέλη και όργανα του ΤΕΕ όταν αυτή κρίνει πως δεν της αρέσει, μας ενημερώνει για ότι αυτή θέλει και θεωρεί πως το ΤΕΕ Πελ/σου είναι αυτή και οι κοντινοί της συνεργάτες από την ΔΚΜ και την ΕΛΕΜ.
Στην τελευταία συνεδρίαση κατέθεσα στο πρωτόκολλο του Τμήματος έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας για τις άνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες της ΔΚΜ που κάνει προκειμένου να καθαιρεθεί αυθαίρετα τελείως ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Μεσσηνίας, που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές και ζήτησα να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης. Και βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία. Γίνεται γιατί ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Μεσσηνίας έχει δράση, διαμαρτύρεται, καταγγέλλει και βάζει το ΤΕΕ σε κίνηση γεγονός που ενοχλεί την κ. Πρόεδρο και τους συνεργάτες της.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι γι΄ αυτή του τη δράση δήθεν επειδή δεν πήρε την έγκριση της Δ.Ε. και την προσωπική ευλογία της Προέδρου, αυτή τον έχει καλέσει σε απολογία τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, στη διάρκεια ενάμιση χρόνου θητείας.
Που ακούστηκε αλήθεια; Να απολογείσαι επειδή διαμαρτύρεσαι και παρεμβαίνεις στην Τοπική Κοινωνία για τα δίκαια Αιτήματα των Μηχανικών;;
Η πρόεδρος χαρακτήρισε την επιστολή μου ΄΄υβρεολόγιο΄΄, τα μέλη της ΔΚΜ με αποκάλεσαν ΄΄μαλάκα΄΄ και χωρίς να βάλουν την επιστολή μου και αίτημά μου καν σε ψηφοφορία προς συζήτηση προχώρησαν κανονικά στην ημερήσια διάταξη.
Βέβαια είχαν όπως πάντα και την αποδοχή της ΕΛΕΜ.
Σε πρώτη φάση λοιπόν η αξιοπρέπειά μου, μου επιβάλλει μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Δ.Ε. και 5 χρόνια συνεχώς στη θέση του ΓΓΔΕ του ΤΕΕ Πελ/σου να παραιτηθώ από αυτήν, μη αντέχοντας άλλο τους τραμπουκισμούς και την φασιστική νοοτροπία της ΔΚΜ και της ΕΛΕΜ.
Θα υπάρξει όμως και συνέχεια. Να είστε σίγουροι γι΄ αυτό.       

Θ. Κουτσούγερας       


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER