Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:05

Στο Δήμο Καλαμάτας: Μέχρι και 30 κενές θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Γράφτηκε από την
Στο Δήμο Καλαμάτας: Μέχρι και 30 κενές θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Κενές μένουν 25 με 30 -από τις συνολικά 230- θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Καλαμάτας, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επικαλούμενος στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου.
Μάλιστα, ο δήμαρχος εκτίμησε ότι και η προσέλευση των επιτυχόντων δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με συνέπεια να μείνουν επιπλέον κενές θέσεις, «γεγονός απαράδεκτο όταν υπάρχει τόση ανεργία».
Οπως εξήγησε, αυτό θα συμβεί επειδή -λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πέρασε από την προκήρυξη του προγράμματος μέχρι την υλοποίησή του- πολλοί από τους υποψήφιους έχουν στο μεταξύ βρει απασχόληση.
Ο Π. Νίκας, πάντως, δεν θέλησε να συμμεριστεί την καταγγελία του προέδρου του Συνδέσμου Υδρευσης Γιάννη Μπάκα -και τις έμμεσες βολές προς τον Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος- σχετικά με την ελλιπή συμπλήρωση των κωδικών για τις ειδικότητες.
«Μέχρις αποδείξεως του εναντίου θεωρώ ότι η διαδικασία έγινε καλώς» είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ωστόσο ότι αδυνατεί να κατανοήσει γιατί επελέγησαν ΜΚΟ για την υλοποίηση του προγράμματος και κατέληξε: «Οποιος θεωρεί τεκμηριωμένα ότι αδικήθηκε μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα».
Πάντως χθες στο Δήμο Καλαμάτας συνεχίστηκε η προσέλευση επιτυχόντων, προκειμένου να καταγραφούν και να ενημερώσουν για τυχόν επιπλέον προσόντα τους, έτσι ώστε να γίνει η κατανομή τους στις διάφορες υπηρεσίες του δήμου -από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δήμαρχο.
Μάλιστα ο Π. Νίκας δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και οι επιλαχόντες, προκειμένου να καλυφθούν στο σύνολό τους οι 230 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER