Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 14:46

100 άνεργοι θα εργαστούν και θα ανοίξουν επιχείρηση

 Με τη συμμετοχή των 100 ωφελούμενων ανέργων του προγράμματος κι εκπροσώπων επιχειρήσεων κι εκπροσώπων ομάδων παραγωγών πραγματοποιήθηκε χθες το 2ο Forum Εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση & την Κοινωνική Ενταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας". 

Το forum, που έγινε στο ξενοδοχείο "Elite City Resort", διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Μεσσηνία", την οποία απαρτίζουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι δρόμοι της Ελιάς», ο Δήμος Μεσσήνης, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ο Δήμος Οιχαλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, η εταιρεία Logotech A.E. και το ΚΕΚ Αγροτικό Δίκτυο ΕΠΕ.

Τις εργασίες άνοιξε ο διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι δρόμοι της Ελιάς» Γ. Καραμπάτος και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων και των ομάδων παραγωγών. 

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο των δράσεων που υλοποιούν "Οι δρόμοι της ελιάς" Γιώργος Σαρανταυγά, από τους 100 ωφελούμενους οι 60 θα απασχοληθούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις ως μισθωτοί, οι 20 θα δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, κυρίως στο πλαίσιο του αγροδιατροφικού τομέα και οι άλλοι 20 θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς. 

Η Σύμπραξη παρέχει στους ωφελούμενους επιδοτούμενη εκπαίδευση στα αντικείμενα που κατευθύνονται επαγγελματικά, συμβουλευτική ψυχολογία, επαγγελματική συμβουλευτική, δικτύωση με την αγορά εργασίας και κυρίως, όπως επεσήμανε ο κ. Σαρανταυγάς μιλώντας στην "Ε", συμβάλλει στη διαμόρφωση επιχειρηματικής κουλτούρας στον ωφελούμενο. 

Το σημαντικό που επιτυγχάνεται μέσω του forum είναι να  βρεθούν στο ίδιο τραπέζι επιχειρηματίες με ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Οταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 100 ωφελούμενων θα ακολουθήσουν πιο συγκεκριμένες διαδικασίες για τη δικτύωσή τους με τις επιχειρήσεις.