Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 19:36

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα για καθαρίστριες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα για καθαρίστριες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

“Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των καθαριστριών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, οι οποίες διαρκώς επιδεινώνεται όσο κορυφώνεται η τουριστική σεζόν”, ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

Αφού υπενθυμίζει “το σοβαρό πρόβλημα με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τις εργαζόμενες εργολαβικού συνεργείου που έχει αναλάβει την καθαριότητα του διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας, που ανέδειξε τις προηγούμενες μέρες. Τρεις εργαζόμενες με 4ωρη-5ωρη απασχόληση καλούνται να καθαρίσουν όλους τους χώρους του αερολιμένα”, αναφέρει: “Οι ελιγμοί της εργοδοσίας του εργολαβικού συνεργείου που ζήτησε από τις εργαζόμενες να υπογράψουν νέες συμβάσεις με 5ωρη και 6ωρη απασχόληση, για να τους χρυσώσει το χάπι, απέχουν πολύ από τις ανάγκες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όσο και για την καθαριότητα του αεροδρομίου. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι δούλευαν 4 καθαρίστριες σε 7ωρες βάρδιες, με την κατάσταση και τότε να είναι οριακή”.

Το συνδικάτο ζητεί “να προσληφθεί ικανός αριθμός που να καλύπτει τις ανάγκες. Να σταματήσει το αίσχος της μερικής απασχόλησης. 8 ώρες δουλειά  με ανάλογη αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά”.