Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 08:08

Σύμφωνα με το Δημ. Φαββατά: Υπεύθυνη η Περιφέρεια για το κλειστό ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με το Δημ. Φαββατά: Υπεύθυνη η Περιφέρεια για το κλειστό ΚΤΕΟ

Σοβαρές ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων για το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ σε όλη τη χώρα και στη Μεσσηνία, καθώς και την απώλεια σημαντικών εσόδων, καταλογίζει ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας. Σε δηλώσεις του στην "Ε" κάνει λόγο για συμφέροντα και προ(σ)καλεί τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ότι "αν θέλει, το ΚΤΕΟ Μεσσηνίας στη Μεσσήνη μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο Νοέμβριο".

 Ανέφερε αρχικά ότι η Περιφέρεια και το υπουργείο ήξεραν από το 2012 το νέο νόμο για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ που απαιτείται για να λειτουργήσουν, αλλά δεν έκαναν τίποτα, με αποτέλεσμα στις αρχές του 2013 να κλείσει και το Κέντρο της Μεσσήνης.

Παρατήρησε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στις καλένδες κι επικρίνει την Περιφέρεια, καθώς «δεν ήξεραν ποιος πρέπει να κάνει τη μελέτη και το διαγωνισμό (το Τμήμα Προμηθειών ή η Διεύθυνση Μεταφορών) για την προμήθεια των μηχανημάτων». Επεσήμανε πως «το κόστος για τα μηχανήματα του ΚΤΕΟ Μεσσηνίας είναι μόλις 47.000 ευρώ και οι εισπράξεις του 35.000 με 40.000 ευρώ το μήνα» κι εκτίμησε ότι «δυστυχώς, δε θέλουν να το λειτουργήσουν». Κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να αποφασίσει άμεσα να αγοραστούν τα μηχανήματα, να ανοίξει το δημόσιο ΚΤΕΟ και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους. Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, σημείωσε ότι «η μελέτη που έχει σταλεί εδώ και 20 - 30 ημέρες στην Περιφέρεια, ακόμα δεν έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή. Παραμένει στο συρτάρι της γραμματείας της».

Μίλησε για απώλεια εσόδων του Δημοσίου και ζήτησε «να αποδοθούν ευθύνες για τη μη λειτουργία, τη μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του και τα χρήματα που χάνονται». Παρατήρησε ότι «είναι μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου. Γι’ αυτό τα συμφέροντα εντός κι εκτός δεν αφήνουν την επαναλειτουργία του» και διευκρίνισε: «Το κράτος έπαιρνε 10% από τα έσοδα του κάθε αυτοκινήτου. Πρόσφατα το άλλαξαν, έβαλαν 1 ευρώ το αυτοκίνητο, χαρίζοντας ακόμα περισσότερα στους ιδιώτες και ζημιώνοντας το Δημόσιο. Το δημόσιο ΚΤΕΟ έχει φθηνότερα παράβολα και χαμηλότερες τιμές για ΑμεΑ, ανέργους και πολύτεκνους».

Ο κ. Φαββατάς επεσήμανε πως «αυτή η πολιτική που ξεπουλάει ό,τι κερδοφόρο υπάρχει, πρέπει να ανατραπεί» και συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε καθυστέρηση ωφελεί τον ιδιώτη».

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια, εκτίμησε ότι «αν αγοραστούν τα μηχανήματα, σε 1 μήνα το ΚΤΕΟ λειτουργεί» και πρόσθεσε: «Η απαξίωση αυτή γίνεται συνειδητά από την Περιφέρεια και το υπουργείο. Το Δημόσιο έχει χάσει πάνω από 20 εκ. ευρώ από το κλείσιμο των ΚΤΕΟ σε όλη τη χώρα».

 

Γ.Σ.