Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 23:01

Κατά 25% μειώθηκε η δαπάνη για φάρμακα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μειωμένη κατά 25% ήταν το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010 η δαπάνη για φάρμακα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, τα οποία προωθήθηκαν προς το υπουργείο Υγείας.
Τα στοιχεία ζητήθηκαν από το υπουργείο μετά κι από σχετική εγκύκλιο του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου -προς τις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών και τους διοικητές των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων- με αντικείμενο τον εξορθολογισμό των φαρμακευτικών δαπανών.
Ειδικότερα, με την εγκύκλιο ζητείται να σταλεί τριμηνιαία αναφορά για τη δαπάνη φαρμάκων το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου, καθώς και συγκριτικά στοιχεία για το ίδιο διάστημα του 2009. Ζητείται ακόμα να αναφερθεί και το ποσοστό συμμετοχής γενόσημων φαρμάκων.
Ο στόχος για το 2010 ήταν μείωση της δαπάνης φαρμάκων κατά 20% με τη διάθεση και γενόσημων στο εξής, ενώ για το φετινό χρόνο έχει τεθεί ως στόχος να αυξηθεί στο 50% το μερίδιο των γενόσημων στα φάρμακα που δίνουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Β.Γ.Μ.