Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 14:25

Αιτήσεις ανέργων για επιμορφωτικά προγράμματα

Γράφτηκε από την
Αιτήσεις ανέργων για επιμορφωτικά προγράμματα

Επιμορφωτικά προγράμματα για ανέργους αλλά και εργαζόμενους που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, θα υλοποιήσει με το νέο χρόνο το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - ενώ ξεκίνησε από τώρα η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων.

Οπως είπε χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, τα προγράμματα είναι του Ινστιτούτου Εργασίας ΙΝΕ - ΓΣΕΕ και είναι επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η επιμόρφωση θα διαρκέσει από 20 έως 60 ώρες και για κάθε ώρα αυτός που θα το παρακολουθήσει θα παίρνει 2 - 3 ευρώ. Οι ενότητες αφορούν τα εξής θέματα: 1. Μακροοικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία. 2. Εισοδηματική ανισότητα και συστήματα κοινωνικής προστασίας. 3. Ασφαλιστικό σύστημα. 4. Απασχόληση και ανεργία. 5. Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. 6. Τεχνικές διαπραγμάτευσης. 7. Διά βίου εκπαίδευση και πιστοποίηση. 8. Ανάπτυξη δικτύωσης και κοινωνικής δράσης. 9. Συλλογική δράση και ζητήματα διαφορετικότητας. 10. Θέματα οικονομίας και εργασιακός βίος. 
Βέβαια, το ποιες από τις θεματικές ενότητες θα υλοποιηθούν τελικά, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν, ενώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Επίσης, ο κ. Τσώνης ενημέρωσε ότι από το νέο χρόνο θα τρέξουν προγράμματα επιμόρφωσης και για 7.000 αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ιδιωτικών και κρατικών ΙΕΚ, μέχρι 29 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα άτομα θα δεχτεί στη Μεσσηνία, ενώ η θεωρητική κατάρτιση θα είναι διάρκειας 80 ωρών και θα ακολουθήσει 6μηνη πρακτική εξάσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις. Τα χρήματα για το θεωρητικό μέρος είναι 400 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, ενώ στην επιχείρηση που θα κάνει την πρακτική του θα παίρνει 480 ευρώ καθαρά το μήνα και θα είναι ασφαλισμένος.
Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν πρωί και απόγευμα στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 27210 90411.
Ν.Κ.


NEWSLETTER