Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 20:54

Ξενάγηση Ρώσων δημοσιογράφων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισε η αντιπροσωπεία των 50 Ρώσων δημοσιογράφων οι οποίοι επισκέφτηκαν χθες την περιοχή της Τριφυλίας γνωρίζοντας τις ομορφιές της.

Η ξενάγησή τους ξεκίνησε από τη Νήσο Πρώτη και το μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, όπου οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν. Στη συνέχεια, είδαν σύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες όπου ενημερώθηκαν για τις καλλιέργειες της περιοχής από τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο. Επίσης, πέρασαν από τους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Αγίας Κυριακής και του Αγρίλη, πριν καταλήξουν στην Κυπαρισσία όπου τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Γιάννης Φιλντίσης, Γιάννης Μερκούρης και Αναστάσιος Πούλος, καθώς επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος.

Στην Κυπαρισσία οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την έκθεση «Εαρινή Τριφυλία» με τα τοπικά προϊόντα, καθώς και το Κάστρο. Στη συνέχεια κατέληξαν στο Καλό Νερό για γεύμα στο ξενοδοχείο «Euroxenia Messina Mare».

Ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος είπε ότι οι επισκέπτες «έμειναν κατενθουσιασμένοι από την περιοχή μας, τις θάλασσες, την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων. Και μάλιστα αφού είδαν τα δώρα που τους κάναμε, αναζητούν όλοι να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, και ειδικά ελαιόλαδο».

Η Αλιόνα Σάρκοβα, δημοσιογράφος στο περιοδικό «National Geographic», σημείωσε: «Μας άρεσε πάρα πολύ η περιοχή, καθώς οι Ρώσοι ξέρουν μόνο τη Ρόδο και την Κρήτη ως τουριστικούς προορισμούς. Χαιρόμαστε που επισκεπτόμαστε κι άλλα μέρη - και θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε. Αυτό που μας αρέσει εδώ είναι η ατμόσφαιρα, η ηρεμία του περιβάλλοντος... Και η θάλασσα είναι φοβερή! Εχω πάρα πολλά να γράψω, πολύ ενδιαφέροντα. Η Ελλάδα είναι πολύ εντυπωσιακή, έντονη και ενδιαφέρουσα».

Η κ. Λάντα από το περιοδικό «Discovery» είπε με τη σειρά της: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν στην Κω, με αυτή μου την επίσκεψη όμως έχω ανοίξει μια εντελώς διαφορετική πλευρά της Ελλάδας και μια διαφορετική οπτική γωνία. Αυτό που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι η φιλοξενία. Ο λαός είναι τόσο χαρούμενος, πάντα με το χαμόγελο - και οποιαδήποτε απορία μας τη λύνουν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα το μεταφέρω αυτό στα άρθρα μου. Θα μιλήσουμε για την επίσκεψή μας και για το τι μπορεί να κάνει ένας Ρώσος όταν επισκεφτεί την Ελλάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι και θα γράψουμε τα θετικά...

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε και μόνη της να προωθεί τον εαυτό της, γιατί της αξίζει, και θα έπρεπε να το κάνει γιατί έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές».

 

Κ.Μπ.