Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 17:21

8% έκπτωση για τους κόμβους της Αρτέμιδος 

Με έκπτωση 8% πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο στην Αρτέμιδος, όπου προβλέπονται δύο κυκλικοί κόμβοι και άλλες παρεμβάσεις, προκειμένου ο δρόμος αυτός να ανταποκριθεί ως  μία από τις κύριες εισόδους - εξόδους της πόλης, όταν ολοκληρωθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας.

Στη δημοπρασία του έργου "Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λεΐκων έως οδό Σπάρτης", προϋπολογισμού 149.000 ευρώ, που ενέκρινε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή, μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία Μ. Παπαδημητρίου - Γ. Σακελλαρίου - Ευ. Ξυδέας, με τη συγκεκριμένη έκπτωση.

Με το έργο αυτό που προβλέπεται να φύγουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και πεζών, η Αρτέμιδος θα έχει δύο κυκλικούς κόμβους, στο ύψος της γέφυρας της οδού Σπάρτης και στο ύψος της οδού Δαμηλάτη (στην κάτω γέφυρα της Αγοράς). Ακόμα: Νησίδα, πλάτους 2 μέτρων και πλάτος κυκλοφορίας 7,5 μέτρων στο κάθε ρεύμα της Αρτέμιδος. Νησίδα στην κάτω γέφυρα της Αγοράς και ξύλινη πεζογέφυρα δίπλα της. Ζώνη πρασίνου (με κουκουναριές) και περιπάτου, μεταξύ του Νέδοντα και του δρόμου. Απομάκρυνση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Χώρο για αστικά λεωφορεία που θα φύγουν μετά από κάποιο διάστημα και σε αυτό το χώρο στη συνέχεια θα μπορούν να παρκάρουν τουριστικά λεωφορεία. Στη νησίδα φώτα και πλατάνια. Ξύλινη εξέδρα στο Νέδοντα και περίπτερο με ενθύμια γι’ αυτούς που θα φεύγουν από την Καλαμάτα.

Η μελέτη είναι αντίθετη με τη στάθμευση ΙΧ αυτοκινήτων στην όχθη του Νέδοντα.

 Γ.Σ.