Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 08:53

Επιδοτήσεις και επισκέπτες “ζεσταίνουν” την αγορά

Επιδοτήσεις και επισκέπτες “ζεσταίνουν” την αγορά

Το υπόλοιπο της αγροτικής επιδότησης, που μπαίνει σταδιακά από χθες το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, και οι επισκέπτες για το Πάσχα, αναμένεται να ζεστάνουν την… παγωμένη αγορά της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα από χθες στις 6 το απόγευμα άρχισε η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με τα αντίστοιχα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ. Αρχικά πιστώνεται το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης και στη συνέχεια το “πρασίνισμα”. Σε πολλούς δικαιούχους η πίστωση της “πράσινης επιδότησης” αναμένεται να γίνει σήμερα Μεγάλη Τρίτη. Με τα χρήματα της επιδότησης οι αγρότες θα πληρώσουν πρώτα τρέχουσες υποχρεώσεις και στη συνέχεια θα κάνουν αγορές για το Πάσχα, τονώνοντας την τοπική αγορά. 

Την τοπική αγορά θα ζεστάνει επίσης και το χρήμα των επισκεπτών που ξεκίνησαν να έρχονται στη Μεσσηνία για Πάσχα. Ηδη έχουν έρθει στο νομό οι πρώτοι Μεσσήνιοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι αφίξεις αναμένεται να κορυφωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.