Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 08:14

Επαναληπτική δημοπρασία για το Δουναίικα - Πύργος

Γράφτηκε από τον

Αύριο έχει προγραμματιστεί η 2η, η επαναληπτική δημοπρασία για την πρώτη εργολαβία της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα Πάτρα - Πύργος. Πρόκειται για το Δουναίικα - Πύργος, προϋπολογισμού 67,2 εκ., μήκους 8.140 μέτρων.

Το πιθανότερο είναι να μη γίνει ούτε αυτή η δημοπρασία, καθώς οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό συνεχίζονται.

Η πρώτη δημοπρασία είχε προγραμματιστεί στις 8 Μαρτίου, αλλά δεν έγινε λόγω των κινητοποιήσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Στις 17 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η επαναληπτική δημοπρασία για το Αμαλιάδα - Δουναίικα, προϋπολογισμού 58,4 εκ. ευρώ, μήκους 8.960 μέτρων.

Η τρίτη δημοπρασία για το Πάτρα - Πύργος έχει προκηρυχθεί για τις 14 Ιουνίου και αφορά το τμήμα Κυλλήνη - Αμαλιάδα, κόστους 46,91 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μήκους 8.900 μέτρων. Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται ο ανισόπεδος κόμβος Γαστούνης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών, αναμένεται η προκήρυξη 5 ακόμα εργολαβιών. Το Πάτρα - Πύργος χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη, στις 18 Απριλίου, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, είχε σημειώσει ότι «όταν ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις του  ΤΕΕ και τερματιστούν, θα γίνουν όλες οι δημοπρατήσεις των τμημάτων του έργου Πάτρα - Πύργος μαζί, με μικρή απόσταση, ενώ είχαν προβλεφθεί να γίνουν ανά μήνα».

Για το Καλό Νερό - Τσακώνα είχε επισημάνει ότι το πιθανότερο είναι να χρηματοδοτηθεί από το καινούργιο ΕΣΠΑ.

Γ.Σ.