Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 08:15

Η Μεσσηνία στη Φινλανδία: Αφιερώματα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας

Γράφτηκε από την
Η Μεσσηνία στη Φινλανδία: Αφιερώματα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας

Συνέχεια στα αφιερώματα για τη Μεσσηνία σε έντυπα της Βόρειας Ευρώπης, αυτή τη φορά στη Φινλανδία. Στις 16 Ιουλίου στην εφημερίδα "Ilta Sanomat", με κυκλοφορία που ξεπερνάει τα 110.000 φύλλα ημερησίως, η δημοσιογράφος Päivi Arvonen μετά από ταξίδι στη Μεσσηνία παρουσίασε αφιέρωμα με σημαντικές αναφορές στις ομορφιές της περιοχής και με πληροφορίες για τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τις γεύσεις, που μπορεί κανείς να δοκιμάσει προτείνοντας έτσι με τον τρόπο της την ευρύτερη περιοχή στο φινλανδικό κοινό.

Η ίδια δημοσιογράφος λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου παρουσίασε ένα επίσης όμορφο αφιέρωμα για την Καλαμάτα αυτή τη φορά στην εφημερίδα “Helsingin Sanomat”, η οποία έχει πάνω από 285.000 αναγνώστες στην έντυπη έκδοση και εκατομμύρια επισκέπτες στην ηλεκτρονική της μορφή. Εκεί υπάρχουν χρηστικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τη διαμονή και τη μετακίνηση και φυσικά ιδιαίτερη αναφορά στην ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ η δημοσιογράφος έχει διανθίσει το θέμα και με μία φωτογραφία από το καφέ “Μυλόπετρα” ως χαρακτηριστικό μαγαζί του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας.

Οι παραπάνω δράσεις έγιναν με την υποστήριξη του ΕΟΤ Σκανδιναβίας, του Θανάση Ψαρούλη και των δήμων της Μεσσηνίας, αλλά και με την προσφορά της Costa Navarino, του "Elite City Resort" και του "Buca Beach Resort".

Δεν είναι πάντως οι πρώτες αναφορές στη Φινλανδία για το μεσσηνιακό τουριστικό προϊόν και έρχονται ως συνέχεια των επισκέψεων ομάδων δημοσιογράφων, που κατά καιρούς οργανώνονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πριν από 2 χρόνια και ο διάσημος στη Φινλανδία δημοσιογράφος Juni Flinkilla είχε επισκεφθεί για αρκετό καιρό την Πελοπόννησο και είχε προχωρήσει σε σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και αναφορών στη ραδιοφωνική του εκπομπή στη χώρα του.

 

 


NEWSLETTER