Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 08:34

Σύσκεψη τον Οκτώβριο για την κρουαζιέρα στην Καλαμάτα

Σύσκεψη τον Οκτώβριο για την κρουαζιέρα στην Καλαμάτα

 

Ευρεία σύσκεψη προγραμματίζεται τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή κλιμακίου της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, αλλά και τοπικών επαγγελματιών, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η πιο πάνω απόφαση, όπως ενημερώνει ο δήμος με ανακοίνωσή του, προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε χθες Τρίτη, στον Πειραιά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με τον Θεόδωρο Κόντε, πρόεδρο της εν λόγω Ενωσης, καθώς και με μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Στην προγραμματιζόμενη σύσκεψη με το κλιμάκιο της Ενωσης, διευκρινίζει η ανακοίνωση του δήμου, θα εκπροσωπηθούν ο δήμος και άλλοι τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των επαγγελματιών ταξί, των επιχειρηματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των επιχειρηματιών τουριστικών λεωφορείων και άλλων κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, ο δήμος θα αποστείλει το υφιστάμενο master plan του λιμανιού της Καλαμάτας στην Ενωση, εκπρόσωποι της οποίας επιδιώκεται να εκφράσουν τις απόψεις τους και σχετικά με το master plan που θα εκπονηθεί.

 

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στον Πειραιά, καταλήγει η ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Καλαμάτας παρέδωσε στους εκπροσώπους των εφοπλιστών κρουαζιέρας το έντυπο προωθητικό υλικό που διαθέτει ο δήμος, προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους να το χρησιμοποιήσουν για την ενημέρωση των εταιρειών τους και, «κυρίως, για διανομή σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου της κρουαζιέρας, όπως αυτές στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στο Βερολίνο και άλλες».