Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 09:00

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

 

Γεμάτα κόσμο έφταναν και χθες Μεγάλη Παρασκευή τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από Αθήνα.

Η κάθοδος εκδρομέων και αδειούχων του Πάσχα συνεχιζόταν μέχρι και χθες το απόγευμα, αν και ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών ήρθε τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Ηδη άλλωστε από τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το ΚΤΕΛ έβαλε έκτακτα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Καλαμάτα, με τα περισσότερα από αυτά εξπρές, που διασφαλίζουν στον επιβάτη ότι σε λιγότερο από 3 ώρες θα φτάσει με άνεση από την πρωτεύουσα στη Μεσσηνία. 

Οπως είπε στην "Ε" ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης της εταιρείας, Γιώργος Πετρουλάκης, η επιβατική κίνηση κυλάει ομαλά αφού οι ταξιδιώτες είναι εκεί στην ώρα τους για την αναχώρηση και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Οσο για το πλήθος των επισκεπτών, «η επιβατική κίνηση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κάποια εντυπωσιακή αύξηση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά, αλλά ούτε και μείωση. Κινούμαστε στα ίδια περσινά επίπεδα», αναφέρει ο κ. Πετρουλάκης. 

Το ΚΤΕΛ θα δρομολογήσει και σήμερα Μεγάλο Σάββατο έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα, για όσους δουλεύουν το πρωί και αναγκάζονται να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους. Αύριο Κυριακή του Πάσχα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης ενημερώνει ότι δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο εντός νομού, ενώ θα αναχωρήσουν δύο λεωφορεία το απόγευμα από Καλαμάτα για την Αθήνα: ένα στις 6.30 μ.μ. και ένα στις 8.30 μ.μ. 

Τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων, θα ισχύσουν δρομολόγια αργίας. Το πρώτο λεωφορείο για την Αθήνα θα αναχωρήσει από το ΚΤΕΛ Καλαμάτας στις 8 το πρωί.

 

Ν.Κ.