Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 11:04

Ιόνια Νησιά - Όταν η «παλέτα» του γαλάζιου συναντά την καταπράσινη φύση (pics)

Γράφτηκε από την
Ιόνια Νησιά - Όταν η «παλέτα» του γαλάζιου συναντά την καταπράσινη φύση (pics)

Στα τιρκουάζ νερά του Ιονίου, τα νησιά του σας καλωσορίζουν σε έναν... παράδεισο όπου η «παλέτα» του γαλάζιου συναντά την καταπράσινη φύση.

Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί/Αντίπαξοι. Όλα τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχα, ξεχωρίζοντας το καθένα για τις ιδιαίτερες ομορφιές του.

Νησιά με κάστρα και πανέμορφες πόλεις ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Νησιά «πνιγμένα» στο πράσινο. Ελαιώνες και πευκώνες που φτάνουν ως το νερό. Βραβευμένες εξωτικές παραλίες με λευκή άμμο.

Και ακόμη, μοναστήρια και βυζαντινοί ναοί, ορεινά χωριά και κοσμοπολίτικα λιμάνια, μαρίνες για γιοτ και ιστιοπλοϊκά, καταρράκτες, μονοπάτια, υγρότοποι, βουνά και θαλάσσια πάρκα συνθέτουν τα «διαμαντάκια» του Ιονίου Πελάγους.

Ας τα απολαύσουμε ένα - ένα ξεχωριστά:

Κέρκυρα

Κλασική κομψότητα, πολυτέλεια και ιταλική φινέτσα στο Νησί των Ευγενών

Η Κέρκυρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Η ομορφιά και η φήμη της ξεπερνούν τις προσδοκίες και του πιο ευφάνταστου επισκέπτη. Η οργιώδης φύση, τα μεγαλοπρεπή αξιοθέατά της, η μοναδική κουζίνα και η ακατανίκητη γοητεία της ιταλικής ατμόσφαιρας συνθέτουν ένα σκηνικό κινηματογραφικής παραγωγής με πρωταγωνιστές… εσάς! Επιβλητικά φρούρια αφηγούνται ιστορίες από τα χρόνια των Ενετών, παραμυθένια παλάτια που στέγασαν μεγάλες ιστορίες αγάπης θα χαρίσουν νέα φλόγα στον έρωτά σας ενώ οι παραδόσεις και τα έθιμα αιώνων που τηρούνται ακόμα θα σας μαγέψουν. Η αρχόντισσα του Ιονίου με το στυλ, τη χάρη και τα καταγάλανα νερά σας καλωσορίζει.

Παξοί / Αντίπαξοι

Το δώρο του Ποσειδώνα στους ερωτευμένους

Με καταπράσινους λόφους και κοιλάδες, σμαραγδένια νερά, λευκές αμμουδιές και ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένου γούστου, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι συνεχίζουν να επιτελούν το έργο που τους ανέθεσε ο Ποσειδώνας: να παρέχουν ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. Τα μικρά αυτά νησάκια αποτελούν μια μικρογραφία του Ιονίου. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που κληρονόμησαν από τους Ενετούς και τα πολυτελή boutique hotel είναι το ιδανικό σκηνικό που θα φιλοξενήσει τη δική σας ιστορία αγάπης. Εξερευνήστε μαζί τα ενάλια σπήλαια στο Αχάι και την Υπαπαντή, περπατήστε χέρι-χέρι στους αρχαίους ελαιώνες και τελειώστε τη μέρα σας με ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στον Ερημίτη.

Λευκάδα

Δραστηριότητες σε ονειρεμένα τοπία

Windsurfing, kite-surf, scuba diving, yachting, parasailing: όποιο άθλημα κι αν σας ενδιαφέρει, θα το βρείτε στη Λευκάδα, μια ανάσα από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Φημισμένες απέραντες παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και οι Εγκρεμνοί, όλες με τη δική τους ξεχωριστή λάμψη, συνδυάζουν την παρθένα φύση με τη διασκέδαση για εσάς και την οικογένειά σας. Μετά το παιχνίδι με τα κύματα και τις λευκές αμμουδιές, ώρα να περπατήσετε στα ορεινά χωριά της Καρυάς και της Εγκλουβής και να χαρείτε τη θέα του Ιονίου Πελάγους. Μην ξεχάσετε τα Σύβοτα, τον κόλπο που θυμίζει φιόρδ, ένα ασφαλές αγκυροβόλιο για τα γιοτ, με εξαιρετικές ψαροταβέρνες και στοιχεία που τον σχετίζουν με τον ομηρικό Οδυσσέα.

Μεγανήσι

Μία μεγάλη καρδιά για ένα μικρό νησί

Το Μεγανήσι είναι ιδανικό για τον ταξιδιώτη που θέλει να ξεφύγει από τα καθιερωμένα. Το καταπράσινο τοπίο και τα ζαφειρένια νερά του Ιονίου θα σας κατακτήσουν αμέσως. Εάν θέλετε να γνωρίσετε ντόπιους που τηρούν τις παραδόσεις τους με περηφάνια, για να σας δείξουν τα μυστικά του νησιού, είστε στο σωστό μέρος. Χωριά με παραδοσιακά σπίτια και πλακόστρωτα σοκάκια που δημιουργούν μια χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας, ενώ η παράδοση επιτάσσει πολυάριθμα πανηγύρια όπου ο επισκέπτης οφείλει να χορέψει και να διασκεδάσει όπως οι ντόπιοι.

Κεφαλονιά

Η πεμπτουσία του αυθεντικού καλοκαιριού στο Ιόνιο

 

Με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, γραφικά χωριά, πολυτελή γιοτ, αμέτρητες ευκαιρίες για διασκέδαση και φημισμένα προϊόντα ΠΟΠ, η Κεφαλονιά καλωσορίζει θερμά και ανεπιτήδευτα όλους τους προσκεκλημένους της. Είτε προτιμάτε τις πασίγνωστες παραλίες της, είτε ειδυλλιακούς ορμίσκους, θαλάσσια σπορ ή ορεινές εξορμήσεις, παραδοσιακά ψαροχώρια ή κοσμοπολίτικα λιμάνια, η Κεφαλονιά ικανοποιεί κάθε γούστο. Τοπικές σπεσιαλιτέ και γκουρμέ δημιουργίες συνυπάρχουν στους καταλόγους ενώ προσωπικότητες από το διεθνή χώρο και χαρούμενοι ντόπιοι μοιράζονται τα ίδια στέκια και διασκεδάζουν γιορτάζοντας το ελληνικό καλοκαίρι. Η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο νησί, είναι τρόπος ζωής! 

Ιθάκη

Η ομορφιά με το πέπλο του μύθου

Όταν επισκεφθείτε την Ιθάκη, το Θιάκι για τους ντόπιους, θα διαπιστώσετε όλες εκείνες τις αρετές που εμψύχωσαν τον Οδυσσέα να αντέξει 10 χρόνια περιπέτειας για να γυρίσει στη ζεστή αγκαλιά της. Όσοι αναζητούν την ηρεμία στις διακοπές τους θα τη λατρέψουν αυτόματα και θα παρασυρθούν από την ομορφιά και η αυθεντικότητά της. Ήσυχες παραλίες, μικρά χωριά και άνθρωποι φύσει ευγενείς συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπερπολυτελή γιοτ και ιστιοφόρα που αγκυροβολούν στους ορμίσκους της. Κι αν προσθέσετε τα αναρίθμητα μονοπάτια για πεζοπορία, την εξαιρετική κουζίνα και μια βόλτα στο γραφικό Κιόνι και το Βαθύ, τότε σίγουρα βρήκατε το δικό σας «νόστιμον ήμαρ». 

Ζάκυνθος

 

Η φυσική επιλογή για εκπληκτικά τοπία και νεανική ενέργεια

Το «Φιόρο του Λεβάντε», ένα νησί που προσφέρει παρθένα φύση για ηρεμία και χαλάρωση αλλά και μέρες και νύχτες γεμάτες ζωντάνια και νεανική ενέργεια που εκπέμπουν τα πολυάριθμα club και beach bar, σας προσκαλεί να το εξερευνήσετε. Το Ναυάγιο, με το εμβληματικό κουφάρι του πλοίου που ξεβράστηκε στην αμμουδιά, είναι η κορωνίδα των υπέροχων παραλιών του νησιού και το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με τη χρωματική παλέτα των νερών του Ιονίου, τα εκπληκτικά τοπία και την άγρια, καθηλωτική ακτογραμμή. Νιώστε την ενέργεια και την αναζωογόνηση που προσφέρει το νησί σε γαλαζοπράσινο φόντο!


NEWSLETTER