Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 09:21

Μεσσηνία: Σχολικός τουρισμός και φέτος στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Μερίδιο του σχολικού τουρισμού παίρνει και φέτος η περιοχή της Τριφυλίας, και ειδικά η Κυπαρισσία που φαίνεται να αποτελεί δεύτερη επιλογή μετά την Καλαμάτα.

Μπορεί ο σχολικός τουρισμός να είναι ένα μεγάλο κομμάτι, όμως φαίνεται ότι η περιοχή υστερεί σημαντικά ώστε να τον απορροφήσει. Ηδη στην Τριφυλία έχουν αφιχθεί αρκετά σχολεία και η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι η περιοχή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και σχολείων της Ιταλίας.

Η Γεωργία Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια του "Apollo Resort art hotel" σημείωσε σχετικά:

«Αρκετά σχολεία από την Ιταλία επέλεξαν την περιοχή για ολιγοήμερη διαμονή, κάτι που είναι ελπιδοφόρο και για τα επόμενα χρόνια με δεδομένο ότι κάθε φορά οι μαθητές με τους καθηγητές τους αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είμαι ικανοποιημένη από τη συχνότητα της ζήτησης από τα διάφορα σχολεία αλλά δυστυχώς η περιοχή μας δεν έχει πολλές τετράστερες μονάδες ώστε να καλύψουν το μεγάλο ενδιαφέρον που εμφανίζεται για τη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δική μας περιοχή τις περισσότερες φόρες προτιμάται γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή της Καλαμάτας. Ελάχιστες είναι οι φορές που στις διάφορες σχολικές προκηρύξεις δεν αναγράφεται ρητά ως επιθυμητός τόπος διαμονής η Καλαμάτα, και αυτό γιατί η μεσσηνιακή πρωτεύουσα καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες των μαθητών για διασκέδαση, έχει πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο, κάτι που δίνει την εντύπωση ανεπτυγμένης πόλης, ενώ στην Τριφυλία η κατάσταση είναι μάλλον παρακμιακή.

Οι εκδρομές ξεκίνησαν από τα τέλη Μαρτίου και θα συνεχιστούν έως πριν το Πάσχα».

 

Κ.Μπ.