Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 08:27

Μεσσηνία: Δύσκολη η συνύπαρξη λουομένων και σκαφών στην Καλόγρια

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δύσκολη η συνύπαρξη λουομένων και σκαφών στην Καλόγρια

 

Στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα, μία από τις δημοφιλείς παραλίες της Μάνης, η συνύπαρξη σκαφών και λουομένων εγείρει πολλές φορές διαμάχες.

Οι κολυμβητές ξεσηκώνονται γιατί θεωρούν ότι τα σκάφη δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν την ακτή, όμως υπάρχουν κανόνες που εφόσον τηρούνται από τους χειριστές και υπάρχει οριοθετημένος δίαυλος πρόσβασης στην παραλία, ο νόμος δίνει το δικαίωμα να αποβιβάσουν κόσμο. 

 

Επιμέλεια: Νικολέττα Κολυβάρη

 

Το περασμένο Σάββατο, όπως ενημέρωσε την "Ε" επικοινωνώντας μαζί μας ο υπεύθυνος της εταιρείας Messinia Sailing-My Green Life Culture & Heritage Tours Πήτερ Πολιτόπουλος, ένας εξαγριωμένος λουόμενος κάλεσε το Λιμεναρχείο και έσπρωξε με δύναμη το φουσκωτό (tender) πάνω στα βράχια, ενώ σε αυτό επέβαιναν ξένοι τουρίστες, οι οποίοι έχουν ναυλώσει σκάφος της εταιρείας για τις διακοπές τους και έβγαιναν με το βοηθητικό σκάφος στην παραλία για φαγητό. Σημειώνει δε πως η παραλία της Καλόγριας χαρακτηρίζεται ως "οργανωμένη" και "πολυσύχναστη", που προϋποθέτει ότι πρέπει να τοποθετούνται από τον φορέα που τις εκμεταλλεύεται σημαδούρες (εν προκειμένω το Δήμο Δυτικής Μάνης), οι οποίες αποτελούν το νοητό σύνορο ανάμεσα στον «κόσμο» των λουομένων και των σκαφών. Σε αυτές τις παραλίες η πρόσβαση στην ακτή για τα σκάφη οποιουδήποτε είδους ή τα τζετ σκι επιτρέπεται μόνο μέσω διόδων που έχουν καθοριστεί.    

 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ

Αυτό που συνέβη με τον λουόμενο το προηγούμενο Σάββατο είναι "ένα από τα πολλαπλά συμβάντα", όπως δηλώνει ο Π. Πολιτόπουλος στην "Ε", επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τέτοιου είδους περιστατικά έμεναν στις... "διαλεκτικές συζητήσεις". Ο λουόμενος λοιπόν εξοργίστηκε κι ενώ επέβαιναν στο φουσκωτό παιδιά και γυναίκες, το έσπρωξε με δύναμη στα βράχια και οι όρθιοι χτύπησαν πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο. "Δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια με μηνύσεις, ας πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός έγινε ο... καλύτερος πρεσβευτής για τον τουρισμό μας", λέει με σκωπτική διάθεση ο υπεύθυνος του Messinia Sailing.

 

ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η Καλόγρια στη Στούπα ανήκει στις πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες, που σημαίνει ότι "ο δήμος εισπράττει από εκεί", καθώς "μόνο για τις ομπρέλες ενός καταστήματος εισπράττει 15.000 ευρώ το χρόνο". Ομως, από εκεί και πέρα, επισημαίνει ο Π. Πολιτόπουλος, "οι δήμοι το έχουν δει εισπρακτικά, βάζουν το ταμπελάκι οργανωμένο και αποποιούνται τις υποχρεώσεις". Και εξηγεί ότι μέσα στις υποχρεώσεις του δήμου είναι "να κλείνει μπροστά την παραλία με οριζόντιους σημαντήρες, δηλαδή σαν ζώνη όπου απ' έξω κυκλοφορούν τα σκάφη". Μια άλλη υποχρέωση είναι "να αφήσει δίαυλο για να προσεγγίζει το σκάφος στην ακτή, καθώς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα να χαρεί όποιος θέλει την παραλία", τονίζει.

 

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ

Ο Π. Πολιτόπουλος προσθέτει ότι στην παραλία της Καλόγριας ο δίαυλος αυτός "υπάρχει εδώ και 20 χρόνια και είναι στο νότιο μέρος της παραλίας. Φέτος στην έναρξη της σεζόν είχαν βάλει σημαντήρες, αλλά σε κάποια γιορτή - αφιέρωμα το Μάιο για τον Καζαντζάκη, τις αφαίρεσαν και δεν ξαναμπήκαν". Εξηγεί μάλιστα ότι η ύπαρξη του διαύλου απαιτείται για τρεις λόγους: ο πρώτος "γιατί δεν μπορείς να μην έχεις δίαυλο όταν κλείνεις μια παραλία και την κάνεις οργανωμένη, δηλαδή πουλάς θέση για εκμετάλλευση". Ο δεύτερος, γιατί "είσαι υποχρεωμένος να έχεις ναυαγοσώστη εφόσον νοικιάζεις χώρο, οπότε απαιτείται δίαυλος και για τη σωστική λέμβο του ναυαγοσώστη". Ο τρίτος λόγος είναι ότι "στη συγκεκριμένη παραλία ο δήμος νοικιάζει θέσεις θαλάσσιων σπορ κι είτε θαλάσσιο ποδήλατο είναι αυτό, είτε τζετ σκι, πρέπει να κινείται μέσα στο δίαυλο, ώστε να βγει έξω από τους οριζόντιους σημαντήρες".

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Στο ερώτημα, αν μετά την αφαίρεση των σημαντήρων στην αρχή της σεζόν έγιναν ενέργειες για την επανατοποθέτησή τους από τη δραστηριοποιούμενη στην περιοχή εταιρεία, ο κ. Πολιτόπουλος απάντησε ότι προφορικά απευθύνθηκε προ εβδομάδας, μετά από ένα λεκτικό περιστατικό με λουόμενο για τους σημαντήρες, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας -ενώ μετά το περιστατικό του Σαββάτου απέστειλε και επιστολή στο δήμο, με κοινοποίηση στη λιμενική αρχή. Με θέμα "Για την ασφαλή συνύπαρξη σκαφών – λουομένων στην παραλία Καλόγριας-Στούπας", η εταιρεία ερωτά "για το αν ο δήμος πληροί τις προδιαγραφές, γιατί θέματα αστυνόμευσης είναι στην αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου, ένας δήμος θέλει μόνο να εισπράττει...". Ομως "για να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες για τους λουόμενους, μια και αυτοί είναι που

σε κάθε περίπτωση μπορεί να τραυματιστούν αν μπουν στο δίαυλο και τους χτυπήσει η προπέλα, είναι να υπάρξει οριοθέτηση και τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων, γιατί στο περιστατικό με τον λουόμενο το Σάββατο οι λιμενικοί έδωσαν μια σολομώντεια, αλλά παροδική λύση", προειδοποιεί.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΠΙΑ

Ο Π. Πολιτόπουλος διευκρινίζει και κάτι ακόμα σχετικά με μια παλιά οδηγία ότι πρέπει να μπαίνει το σκάφος με κουπιά στο δίαυλο. "Ο κανονισμός έχει αλλάξει από το 2012 και λέει ότι μηχανοκίνητα μέσα (όπου δεν υπάρχουν λουόμενοι) μπαίνουν στο δίαυλο όχι με πάνω από 5 κόμβους ταχύτητα κι όταν δεν υπάρχει δίαυλος να μην πλησιάζουν λιγότερο από 200 μέτρα σε περιοχές όπου υπάρχουν λουόμενοι", αναφέρει, για να προσθέσει πως "αν κοντά βρίσκονται λουόμενοι, όπως συμβαίνει στην Καλόγρια, μπορώ να προσεγγίσω με 1 κόμβο, άσχετα αν εμείς το κάνουμε με κουπιά, γιατί δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια". Ο υπεύθυνος της εταιρείας Messinia Sailing τονίζει καταλήγοντας ότι "ως εργαζόμενοι στον τουρισμό είμαστε υποστηρικτές της αρμονικής συνύπαρξης σκαφών και λουομένων, ο δήμος υποχρεούται για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τις θέσεις ναυαγοσωστών και τις ώρες που βρίσκονται στην παραλία, καθώς και να πληροφορούν τους λουόμενους για μη είσοδό τους στον δίαυλο".


NEWSLETTER