Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 08:15

Αυξάνεται ο αριθμός των τουριστικών κλινών: Πλωτό ξενοδοχείο ανοιχτά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η λύση για αύξηση του ξενοδοχειακού δυναμικού της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής έρχεται από τη θάλασσα, με πρωτοβουλία Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία μεσσηνιακής καταγωγής. Πλωτό ξενοδοχείο σε παλαιό κρουαζιερόπλοιο που αποσύρεται από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, θα ενισχύσει κατά 2.000 κλίνες, χαμηλού κόστους στην πλειοψηφία τους, θα αγκυροβολήσει στα ανοιχτά μεταξύ Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας και Μπούκας, πιθανότατα στο ύψος της πίστας καρτ.

 

Το πλωτό ξενοδοχείο θα απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς τουρίστες και θα διαθέτει τις δίκλινες και τις τετράκλινες καμπίνες σε τιμές από 20 έως 50 ευρώ. Στις αίθουσες του κρουαζιερόπλοιου θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις (events, πάρτι, συναυλίες κ.λπ.) οι οποίες θα διαφημίζονται, πακέτο με την διαμονή, σε όλη την Ελλάδα, κάτι που ευνοείται από το νέο αυτοκινητόδρομο. Πιθανόν μάλιστα να υπάρξουν κουπόνια έκπτωσης από τον “Μορέα”. 

Το όλο επιχειρηματικό εγχείρημα είναι απόλυτα σχεδιασμένο και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα και σίγουρα θα χρειαστούν τροπολογίες στη νομοθεσία, κάτι που απαιτεί μια διαδικασία fast track και ίσως την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για να καταστεί δυνατό το πλωτό ξενοδοχείο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2014.

Τέλος, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έλευση του πλωτού ξενοδοχείου στα νερά της Καλαμάτας είναι και ο βασικός λόγος που ο δήμαρχος Παν. Νίκας “καίγεται” για να πάρει το πηδάλιο του Λιμενικού Ταμείου, για να έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση, όπως συνηθίζει για κάθε νέα πρωτοβουλία που εξελίσσεται στην πόλη.

 

* Πρόκειται για το πρωταπριλιάτικο ψέμα της "Ε" για το 2013