Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 09:19

Υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στον τουρισμό ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στον τουρισμό ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ζητεί από την πολιτεία η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Παράλληλα, ξεκινά καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid, με χορηγούς την Diaplasis - Rehabilitation Center και το City Hospital.

Η καμπάνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων, γίνεται “σε μια προσπάθεια αφενός να θωρακιστεί η περιοχή έναντι του κορονοϊού και αφετέρου να δοθεί στους επισκέπτες το μήνυμα της ασφάλειας, που είναι το βασικό κίνητρο για την πραγματοποίηση των ταξιδιών”. Μάλιστα η Ενωση Ξενοδόχων του νομού κυκλοφόρησε και σχετική αφίσα στην οποία κυριαρχεί το σύνθημα "Εμβολιαστείτε, Ελευθερωθείτε, Απολαύστε τη Ζωή" και έχει διπλούς αποδέκτες: Τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και την ίδια την κυβέρνηση “που δεν πρέπει να αφήσει ακάλυπτο έναν κλάδο από τον οποίο εξαρτάται η επανεκκίνηση της οικονομίας που έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία”, αναφέρει η ανακοίνωση. Και τονίζει: “Ο τουρισμός είναι η ύστατη ελπίδα να κερδίσουμε όσα χάσαμε μέχρι σήμερα. Και αυτό θα κριθεί τώρα που βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου κατά την οποία δεν συγχωρούνται ούτε λάθη ούτε παραλείψεις. Πολύ περισσότερο που το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το "πράσινο φως" προτάσσοντας τους "επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος" για να υπερβεί οποιοδήποτε συνταγματικό κώλυμα ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Και βέβαια, το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την υγειονομική ασφάλεια τόσο των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό όσο και των επισκεπτών, από την ομαλή πορεία των διακοπών των οποίων θα καθοριστεί και η εξέλιξη των αφίξεων και των εσόδων της περιόδου”.

Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση πως “είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις στη λήψη γενναίων αποφάσεων εκ μέρους της πολιτείας. Θεωρούμε λοιπόν, επιτακτική την ανάγκη της καθιέρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον κλάδο και μάλιστα στο πλαίσιο του βιβλιαρίου υγείας που έχει παραμείνει ανενεργό και χρήζει ανανέωσης μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία”.


NEWSLETTER