Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 09:05

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Resorts: «Η Πελοπόννησος μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της δεύτερης κατοικίας»

Γράφτηκε από την

"Αν δεν καταφέρει η Πελοπόννησος να κερδίσει το στοίχημα της δεύτερης κατοικίας των Βορειοευρωπαίων και Κεντροευρωπαίων συνταξιούχων, δεν θα το κερδίσει κανένας".

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aldemar Resorts και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική του τουρισμού στην Πελοπόννησο. Ο κ. Αγγελόπουλος που παρέστη στη χθεσινή συνάντηση με τον CEO της Jet2 Steve Heapy, τόνισε τις μεσσηνιακές ρίζες του λέγοντας ότι "η Μεσσηνία είναι το σπίτι μου".

Οταν ρωτήθηκε για τη φετινή τουριστική σεζόν ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε: "Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά που μας εξέπληξε ευχάριστα, χωρίς να μας λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Σαφέστατα είναι μια χρονιά στην οποία δεν περιμέναμε πάρα πολλά, αλλά ήταν πολύ καλύτερα από αυτά τα ολίγα που περιμέναμε. Στο τέλος πιστεύω ότι θα πιάσουμε τον στόχο του 50% (σ.σ. των ταξιδιωτικών εσόδων του 2019), το οποίο είναι μια ωραία μετάβαση σε μια κανονικότητα αλλά δεν είναι η κανονικότητα. Τώρα μέσα σε όλα είχαμε και τις πυρκαγιές, είχαμε και διάφορες άλλες συνθήκες τις οποίες δεν τις περιμέναμε, αλλά δημιουργήθηκαν. Βλέποντας τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού για τη Βόρεια Εύβοια χρηματοδοτικά και επικοινωνιακά, θεωρώ ότι η Πελοπόννησος έπεται αν και είναι μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια, πολύ μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια, αλλά και μια περιοχή η οποία κάηκε από άκρη σε άκρη απ’ τη Δυτική Ελλάδα μέχρι και την Πελοπόννησο. Νομίζω ότι εφόσον λυθούν αυτά και δόθηκε η ανάλογη στήριξη, η Πελοπόννησος θα πάρει τη θέση που πρέπει να έχει στο τουριστικό προϊόν της χώρας, που είναι αν όχι της πρωτιάς, γιατί δέχομαι ότι υπάρχουν πολλοί σοβαροί προορισμοί, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, να είναι ανάμεσα τους".

Για τη Μεσσηνία και το στοίχημα της δεύτερης κατοικίας ο κ. Αγγελόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: "Καταρχάς η Μεσσηνία είναι το σπίτι μου. Για να το πούμε και λιγάκι ανάποδα: Ο λόγος που εξελέγην εδώ, όχι στην Κρήτη, είναι γιατί είχε έρθει η ώρα να γυρίσουμε σπίτι μας. Όλοι πρέπει να γυρίζουν σπίτι τους και πρέπει να τιμούν το σπίτι τους. Από εδώ και στο εξής μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουμε. Το μεγάλο στοίχημα της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο της Μεσσηνίας, είναι να χτυπήσει τη νέα τουριστική οικονομία που είναι αυτή της δεύτερης κατοικίας. Εάν δεν μπορεί η Πελοπόννησος, δεν μπορεί κανένας. Έχουμε τις εκτάσεις, έχουμε τις δυνατότητες να φέρουμε Βορειοευρωπαίους και Κεντροευρωπαίους για μόνιμη κατοικία μετά τη συνταξιοδότησή τους στην Ελλάδα, έχουμε το νομικό πλαίσιο, έχουμε το φορολογικό καθεστώς, έχουμε τη γη. Το μόνο που μας λείπει είναι το μυαλό". 

Για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε: "Κοιτάξτε να δείτε, ο ελληνικός εσωτερικός τουρισμός μας στήριξε και θα στηρίζει. Στη συνάντηση που βρισκόμαστε εδώ πέρα έχουμε τον πιο χαρισματικό άνθρωπο (σ.σ. το CEO της Jet2 Steve Heapy) που έχω συναντήσει εγώ στο τουριστικό στερέωμα, οι πτήσεις του οποίου μας δίνουν την ελπίδα ότι με άλλα 3, 4, 5 τέτοια σημαντικά κεφάλια του ευρωπαϊκού τουρισμού μπορούμε να γίνουμε προορισμός και ποιότητας αλλά και προτεραιότητας, που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Γιατί να πετάμε χαμηλά; Ο κόνδορας πετάει ψηλά".