Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 08:04

Λόγω της φθηνής αεροπορικής σύνδεσης: Απόδραση στο Μιλάνο σχεδιάζουν οι Μεσσήνιοι

Γράφτηκε από την

Απόδραση στο Μιλάνο προγραμματίζουν οι Μεσσήνιοι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.Οπως λένε στην "Ε" τουριστικοί πράκτορες του νομού, το Μιλάνο είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Μεσσήνιων ταξιδιωτών ως προορισμός, ενώ αναμένεται να πάει ακόμη καλύτερα μέσα στο καλοκαίρι, που είναι η περίοδος που οι περισσότεροι Ελληνες προτιμούν για τις διακοπές τους. 

Βέβαια όπως επισημαίνουν από τουριστικά γραφεία της Καλαμάτας, δημοφιλείς παραμένουν λόγω οικονομικής συγκυρίας οι φθηνοί προορισμοί. Επίσης, όσοι έχουν τα χρήματα ζητούν πακέτα για ακριβούς προορισμούς, που γι' αυτούς αποτελούν όνειρο ζωής.   

Ο Βασίλης Τριγκιλίδας από το "Τριγκιλίδας Travel" λέει στην "Ε" ότι πολλοί Καλαματιανοί απευθύνονται στο γραφείο τους είτε για να κλείσουν εισιτήριο για το Μιλάνο ή κλείνουν μόνοι τους το εισιτήριο και απευθύνονται σε αυτούς για να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο. "Υπάρχει κινητικότητα και ζήτηση για ταξίδια τις ημέρες της αργίας του Αγίου Πνεύματος, ιδίως για φθηνά πακέτα εκδρομών σε κοντινούς προορισμούς, διάρκειας 3 ή 4 ημερών" επισημαίνει και προσθέτει ότι ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες "και για ακριβότερα ταξίδια όπως το πανόραμα Ισπανίας, ενώ δεν υπάρχει ζήτηση για μεσαία οικονομικά ταξίδια". Λέει ακόμη ότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βοηθούν και παρόλο που οι Μεσσήνιοι που ταξιδεύουν έχουν μειωθεί αριθμητικά, "υπάρχει ένα σταθερό κοινό που έχει συνηθίσει να ταξιδεύει και πλέον φεύγει λιγότερες μέρες, αλλά περισσότερες φορές το χρόνο". 

Ειδικά για την αεροπορική γραμμή Καλαμάτα - Μιλάνο επισημαίνει ότι θα πρέπει να κρατηθούν στατιστικά στοιχεία ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν, ώστε στο τέλος της σεζόν να είναι ξεκάθαρο πώς η τοπική κοινωνία θα εκμεταλλευτεί προς όφελός της την εν λόγω αεροπορική σύνδεση.

Ο Δημήτρης Κατσίρης, από το "Katsiris Travel" αναμένει μεγαλύτερη κινητικότητα μετά της Αναλήψεως, υπενθυμίζοντας ότι οι Ελληνες είναι της... τελευταίας στιγμής. Λέει ακόμη ότι "η γραμμή Καλαμάτα - Μιλάνο θα δουλέψει περισσότερο λίγο αργότερα, όσο θα την μαθαίνει ο κόσμος". 

Ο Σίμος Μπιλάλης από το "Kalamata Travel" επισημαίνει ότι με τις εκδρομές κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο κλάδο τους και ήδη "κλείνουν για τον Ιούνιο και του Αγίου Πνεύματος εκδρομές 3 - 4 ημερών, σε κοντινούς και φθηνούς προορισμούς". Μέσα στις προτιμήσεις είναι και το Μιλάνο, όπως και άλλοι προορισμοί του εξωτερικού: "Υπάρχει μια μερίδα ταξιδιωτών που ζητούν εξωτερικό, Μιλάνο, κρουαζιέρα στη Μαύρη Θάλασσα ή σε οδικούς θρησκευτικούς προορισμούς των Βαλκανίων".

Ο Δημήτρης Μανιάτης του "Maniatis travel" και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημειώνει ότι "είναι ικανοποιητική η ζήτηση για το Μιλάνο και πολλοί Καλαματιανοί επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία και από εκεί σε άλλες χώρες που είναι δίπλα με το τρένο, όπως για παράδειγμα στην Αυστρία". Επισημαίνει μάλιστα ότι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες "κλείνουν μόνοι τα εισιτήριά τους για Μιλάνο και απευθύνονται στα τουριστικά γραφεία για τις άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η κράτηση στο ξενοδοχείο, η ενοικίαση αυτοκινήτου, αλλά και για τον προγραμματισμό των εκδρομών τους στην Ιταλία". Λέει ακόμη ότι πολλές είναι και οι ερωτήσεις που κάνουν Καλαματιανοί για να μάθουν για το Μιλάνο, χωρίς απαραίτητα να κάνουν κρατήσεις για τώρα. Ο κ. Μανιάτης αναμένει να αυξηθεί το ενδιαφέρον το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις ημέρες της αργίας του Αγίου Πνεύματος. "Εκείνο που προέχει είναι οι ντόπιοι να απευθύνονται στα ταξιδιωτικά γραφεία για την καλύτερη ενημέρωσή τους, για να έχουν ένα σύμβουλο δίπλα τους να τους πει τι αξιοθέατα θα δουν αλλά και να έχουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών", τονίζει καταλήγοντας. 

Ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος του "Ζαφειρόπουλος travel" λέει ότι έχει αρχίσει το ενδιαφέρον για εκδρομές και ταξίδια τόσο για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, όσο και για τις διακοπές του Ιουνίου. "Ρωτάνε και για προορισμούς σε Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό, αν και η περίοδος του Ιουνίου δεν έχει τόσο ενδιαφέρον για τους Ελληνες ταξιδιώτες, λόγω των μαθητικών εξετάσεων", αναφέρει. Ωστόσο τονίζει ότι για την αργία του Αγίου Πνεύματος υπάρχει ενδιαφέρον, με προορισμούς όπως το Μιλάνο αλλά και το Μόναχο να είναι ψηλά στις προτιμήσεις. Τέλος επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες επιλέγουν "είτε τα πολύ φθηνά πακέτα ή τα ακριβά. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει -οι ταξιδιώτες ζητούν τις προσφορές σε όλους τους προορισμούς, στην Ιταλία, τη Βαρκελώνη, αλλά κοιτάζουν πρώτα το πολύ φθηνό, αν δεν τους ικανοποιεί τότε επιλέγουν μια μέση οικονομικά κατάσταση".