Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 08:35

Ελβετοί και Γερμανοί οι πρώτοι τουρίστες για φέτος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (βίντεο)

Ελβετοί και Γερμανοί οι πρώτοι τουρίστες για φέτος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Με την ελπίδα και την πίστη ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές και θα φθάσει τα επίπεδα του 2019, η Μεσσηνία υποδέχθηκε χθες τους πρώτους τουρίστες του 2022 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Ηταν Ελβετοί και Γερμανοί τουρίστες που έφθασαν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι με πτήσεις της Edelweiss από τη Ζυρίχη και της Aegean από το Μόναχο. Στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν παίκτες του γκολφ με τις οικογένειές τους, που πήγαν στην Costa Navarino.

Οι πτήσεις των δύο εταιρειών θα γίνουν και την άλλη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα ξεκινάει πτήσεις από και προς το Μόναχο η εταιρεία Condor. Τον Μάρτιο θα προστεθούν συνδέσεις της Καλαμάτας με Ντίσελντορφ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη.

Τους τουρίστες υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Τουρισμό Αννα Καλογεροπούλου και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Για το καλωσόρισμα προσφέρονταν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα, σύκα και παστέλια.

“Ευχόμαστε αυτή η τουριστική περίοδος να είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα”, είπε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και σημείωσε: “Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την εθνική και την τοπική μας οικονομία, γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας και πλούτο. Είμαστε τυχεροί, καθώς στην περιοχή μας δραστηριοποιείται η Costa Navarino, που μας έβαλε στον τουριστικό χάρτη”.

Η αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “θα είναι μια πολύ ευνοϊκότερη χρονιά για τον προορισμό μας”. Παρατήρησε πως “ενισχύουμε συνεχώς με ψηφιακή προβολή τις πλατφόρμες των αεροπορικών εταιρειών και τη διαφημιστική προβολή του προορισμού μας” κι επεσήμανε ότι “σύντομα το αεροδρόμιο θα εκσυγχρονιστεί, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο, για να πληρούμε τις προϋποθέσεις υποδοχής όλων των τουριστών”.

Ο βουλευτής Περ. Μαντάς δήλωσε ότι “η Καλαμάτα, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος βρίσκονται στο επίκεντρο της τουριστικής περιόδου του 2022” και σημείωσε: “Το αεροδρόμιο έχει λαμπρό μέλλον, ανοίγονται μπροστά του προοπτικές ανάπτυξης. Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό παραχώρησης, ώστε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο”.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης ανέφερε ότι “η τουριστική περίοδος για την περιοχή μας επιμηκύνεται. Ο δήμος έχει καταστρώσει στρατηγικό σχέδιο για να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν και άλλες δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην αρχή και στο τέλος της περιόδου”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παν. Λύρας παρατήρησε ότι “η Καλαμάτα έχει ειδικό ενδιαφέρον και προσανατολισμό στην τουριστική ανάπτυξη. Δεν είναι μόνο προορισμός, αλλά και η αφετηρία για υπόλοιπες διαδρομές τουριστών”.

Γ.Σ.