Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 08:25

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων: Ελπίδα της Μεσσηνίας οι ξένοι τουρίστες

Γράφτηκε από την
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων: Ελπίδα της Μεσσηνίας οι ξένοι τουρίστες

Ρώσοι, Ιταλοί, Αγγλοι και Γερμανοί σώζουν φέτος τον τουρισμό στη Μεσσηνία, αφού η εσωτερική ταξιδιωτική κίνηση καταγράφει πτώση. Πάντως οι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι θα καλύψουν τις απώλειες από τους ξένους, που φέτος δείχνουν να προτιμούν το νομό μας. Τις προσδοκίες ότι φέτος το καλοκαίρι το τουριστικό ρεύμα θα είναι ισχυρό ενισχύουν και οι αεροπορικές συνδέσεις με το Μιλάνο και τη Μόσχα.

 

Αισιόδοξοι για την τουριστική κίνηση τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι οι ξενοδόχοι όπως λέει με δηλώσεις του στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος. Οπως αναφέρει ενθαρρυντικά είναι τα έως τώρα μηνύματα από την προσέλευση ξένων τουριστών, κυρίως Αγγλων και Ρώσων. Αναφέρει μάλιστα ότι ανεβαίνει η ζήτηση από Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι επωφελούνται από το δρομολόγιο της Ryanair για να ταξιδέψουν στη Μεσσηνία. Ο κ. Λαγωνικάκος σημειώνει ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ήδη κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι ο εγχώριος τουρισμός έχει πέσει κατακόρυφα.

Η νέα μεγάλη  "δεξαμενή" τουριστών για την Τριφυλία είναι οι Ρώσοι λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος. Οπως επισημαίνει υπάρχουν κρατήσεις από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Ο ίδιος προβλέπει ότι θα είναι ανοδική η τουριστική κίνηση στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία, που όπως λέει υπάρχει ζήτηση κυρίως από Ρώσους οι οποίοι φτάνουν αεροπορικώς στην Καλαμάτα και τον Αραξο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος λέει ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική κίνηση και στη Μεσσηνία, με τουρίστες από την Αγγλία και τη Ρωσία. "Οι Αγγλοι είναι σταθεροί πελάτες, έρχονται και ξανάρχονται για διακοπές στη Μεσσηνία, ενώ αυξάνεται συνέχεια το ρεύμα των Ρώσων τουριστών", αναφέρει. Προβλέπει μάλιστα ότι  "τη φετινή σεζόν η τουριστική κίνηση θα πάει καλύτερα από πέρυσι, είμαστε σε μια καλή φάση και όλοι οι συνάδελφοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ακολουθήσει μια καλύτερη χρονιά το 2014 ". Ο κ. Λαγωνικάκος λέει ακόμη ότι ο εσωτερικός τουρισμός καταγράφει πτώση, αλλά πιστεύει ότι θα υπερκαλυφθούν οι απώλειες από τους ξένους. "Βεβαίως δεν εγκαταλείπουμε την ελληνική αγορά γιατί ο Ελληνας είναι ο τουρίστας που θα χαλάσει λεφτά στις διακοπές του", προσθέτει. Πιστεύει δε ότι  "από του χρόνου θα φτιάξουν οικονομικά τα πράγματα για τα ελληνικά νοικοκυριά και θα υπάρξει ένα οικογενειακό πλεόνασμα για διακοπές". Σημειώνει επίσης ότι  "τα δύο τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα λιμοκτονούσαν, φέτος όμως είναι καλύτερα τα πράγματα και αισιοδοξούμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα ". Καταλήγοντας επισημαίνει ότι οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό  "έχουν ικανοποιητική κίνηση και τη στιγμή που θα γίνει συνείδηση στον ξένο τουρίστα ότι υπάρχουν επαρκή δρομολόγια θα ανέβει και η τουριστική ζήτηση ".

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος λέει ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση Ρώσων τουριστών, που κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία. Οσον αφορά την υπόλοιπη Τριφυλία  "παρατηρείται αύξηση κρατήσεων στα ξενοδοχεία από Ιταλούς, Γερμανούς και Αγγλους, αλλά και Μολδαβούς και Βούλγαρους".

Ειδικά για την αυξημένη προσέλευση των Ρώσων ο κ. Αγγελόπουλος λέει ότι  "βοηθάνε οι πτήσεις από Μόσχα για Καλαμάτα και Αραξο. Οπως βοηθούν και οι πτήσεις της Ryanair στον ερχομό Ιταλών τουριστών". Πάντως προτιμά να κρατά μικρό καλάθι για το τι μέλλει γενέσθαι. "Θεωρώ ότι για πρώτη χρονιά η κίνηση πάει καλά και, αν δεν στραβώσει κάτι, του χρόνου θα φανεί αν θα τα καταφέρουμε φέτος να κεφαλαιοποιήσουμε την αυξημένη προσέλευση Ρώσων και ξένων τουριστών", υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε ότι  "θα πρέπει να φοβόμαστε τον κακό μας εαυτό", καθώς όπως λέει στη συνέχεια "οι Ρώσοι έχουν υψηλές απαιτήσεις και αν εμείς τους δούμε ως μια "αρπαχτή", θα τους χάσουμε". Ηδη τονίζει πως οι Ρώσοι  "βγάζουν γκρίνια γιατί νομίζουν ότι έρχονται σε παράδεισο, αλλά βλέπουν άλλα ". Σημειώνει λοιπόν ότι οι παραλίες τους δεν είναι οργανωμένες, δεν υπάρχει καθαριότητα και το οδικό δίκτυο έχει τα χάλια του. "Τίποτα δεν είναι απλό, όλα θέλουν τον αγώνα τους και για να κρατήσουμε τους τουρίστες θα πρέπει να συνεργαστούμε κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες ", επισημαίνει. Καταλήγοντας τονίζει πως  "είναι απλά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε την καθαριότητα, το νερό, τη σήμανση. Κι όχι να μην μπορούν να βρουν την Κυπαρισσία γιατί δεν υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα στον αυτοκινητόδρομο ή να κόβεται το ρεύμα κάθε εβδομάδα για 3 - 4 ώρες στο Μάραθο".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER