Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 14:58

Συναντήσεις για υδατοδρόμια σε Καλαμάτα και Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από τον

 

Ενδιαφέρον εκδηλώνει η εταιρεία Hellenic Seaplanes να περιλάβει την Καλαμάτα και τη Δυτική Μάνη στα περί τα 60 με 70 υδατοδρόμια τα οποία θα αναπτύξει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

 

 

Το ενδιαφέρον αυτό μετέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους και Μιχάλης Ασσαριώτης στις συναντήσεις που είχαν χθες με τους δημάρχους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, Παναγιώτη Νίκα και Δημήτρη Γιαννημάρα αντίστοιχα, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι της Hellenic Seaplanes δήλωσαν πως μέχρι τον επόμενο χρόνο προγραμματίζουν να συνδέουν περί τα 60 με 70 υδατοδρόμια, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, με έναν στόλο συνολικά 12 υδροπλάνων, χωρητικότητας 19 επιβατών το καθένα.

 

Ο Π. Νίκας δήλωσε ότι από την πλευρά του δήμου θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε μια τέτοια κατεύθυνση -τόσο στην εν λόγω εταιρεία, όσο και σε όποια άλλη επιδείξει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

 

Οπως σημείωσε, μια τέτοια δράση, σε συνδυασμό με υποδομές όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος και ο αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», μπορούν να αποτελέσουν βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Μετά τη συνάντηση, οι δύο επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, επισκέφθηκαν το λιμάνι και την Παραλία της Καλαμάτας.

 

Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Μάνης, στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας παρατήρησε ότι «ο δήμος αντιμετωπίζει, κατ’ αρχήν, θετικά μια τέτοια πρόταση -στο βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί εφικτή- και θα προωθήσει τις νόμιμες διαδικασίες».