Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 12:47

Ρακέτες στην Καλόγρια της Στούπας, αλλά με προϋποθέσεις...

Γράφτηκε από τον

 

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη απόφασή του να απαγορευθούν οι ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας, στη Στούπα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, στη χθεσινή του συνεδρίαση επανεξέτασε το θέμα.

 

Οπως δήλωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, μετά από αναλυτική συζήτηση, όπου παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων διατυπώθηκαν όλες οι απόψεις -με τα υπέρ και τα κατά των όποιων μέτρων- το Σώμα αποφάσισε να χωροθετηθεί μια περιοχή, με αναρτημένα περιμετρικά τα απαραίτητα πλέγματα προστασίας, στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα να παίζουν ρακέτες όσοι επιθυμούν, από τις 2 το μεσημέρι ώς τις 6 το απόγευμα.

 

Θα προηγηθεί, ωστόσο -είπε στην “Ε” ο Δ. Γιαννημάρας- η ακριβής χωροθέτηση στις ανεπτυγμένες στην παραλία ξαπλώστρες, προκειμένου να προσδιοριστεί η περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί το άτυπο, περιφραγμένο, γήπεδο για τους φίλους της ρακέτας.

 

Ηδη, μηχανικός του δήμου έχει αρχίσει να συλλέγει στοιχεία προκειμένου να χωροθετηθούν οι ξαπλώστρες, έτσι ώστε να διακριβωθεί ο χώρος που θα διατεθεί στη συνέχεια για τις ρακέτες, κατέληξε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης.