Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 09:05

Μεγάλο ενδιαφέρον για οργανωμένες εκδρομές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Θετικοί οιωνοί για το καλοκαίρι

Μεγάλο ενδιαφέρον για οργανωμένες εκδρομές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Θετικοί οιωνοί για το καλοκαίρι

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τις οργανωμένες εκδρομές που έχουν ανακοινωθεί ενόψει του Αγίου Πνεύματος. Σε αντίθεση με το περσινό τριήμερο, όπου τα πιστοποιητικά και οι μάσκες έβαζαν εμπόδια και δεύτερες σκέψεις στους ταξιδιώτες, φέτος οι συνθήκες κάνουν τα ταξίδια να φαντάζουν πιο ευχάριστα και αισιόδοξα, γεγονός που έχει κάνει ήδη πολλούς Καλαματιανούς να έχουν στραφεί σε κάποια «απόδραση» εντός και εκτός Ελλάδας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το κόστος που έχουν να επωμιστούν σε μια ενδεχόμενη εκδρομή με το ΙΧ τους, λόγω των «αλμυρών» καυσίμων. Στον αντίποδα, τα ταξιδιωτικά γραφεία της Καλαμάτας προτείνουν οικονομικά πακέτα, τα οποία το δίχως άλλο αποτελούν δέλεαρ για λίγες μέρες μακριά από τις υποχρεώσεις.

Ιδιοκτήτες τους μιλώντας στην «Ε» σημείωσαν πως το ερχόμενο τριήμερο μπορεί να είναι συνέχεια του εξαιρετικού από πλευράς συμμετοχής Πάσχα, αισιοδοξώντας πως το φετινό καλοκαίρι μπορεί να φτάσουν ή να πλησιάσουν τα νούμερα του 2019.

 

Βασίλης Τριγκιλίδας

«Ο οργανωμένος τουρισμός έχει αυξημένες κρατήσεις και ζήτηση για του Αγ. Πνεύματος, πηγαίνοντας εξαιρετικά καλά το τελευταίο διάστημα, όπως καλά πήγαμε και το Πάσχα αλλά και την Πρωτομαγιά. Παράλληλα, κρίνοντας από το ενδιαφέρον του κόσμου και για το καλοκαίρι γενικότερα, φαίνεται πως ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει με ταξίδια είτε αυτά αφορούν την Ελλάδα είτε το εξωτερικό όπου έχουν ανοίξει πολλές αγορές. Στους εγχώριους προορισμούς, το πρόβλημα που διαπιστώνουμε σε κάποιες περιπτώσεις είναι η εύρεση ξενοδοχείων για τις μεμονωμένες εκδρομές σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους του καλοκαιριού. Συμπερασματικά ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2022 ήταν καλύτεροι του 2019. Στα ίδια επίπεδα κινείται και ο Ιούνιος, ενώ αν μπορέσουμε να βρούμε δωμάτια για τα πακέτα και τις συνεργασίες μας, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορούν να εξελιχθούν ιδανικά για τον κλάδο μας. Παράλληλα, εξίσου καλοί αναμένεται να είναι και οι φθινοπωρινοί μήνες ώστε να έχουμε ή να ξεπεράσουμε τα νούμερα προ πανδημίας, με τους οιωνούς να είναι θετικοί. Επιπλέον, η χρήση της μάσκας φαίνεται πως λειτούργησε αποτρεπτικά στο παρελθόν ώστε να συμμετάσχει ο κόσμος σε μια εκδρομή, οπότε θεωρώ πως θα απελευθερωθεί περισσότερο, βάζοντας τα ταξίδια πιο συχνά στο πρόγραμμά του».

 

Bασίλης Κατσίρης

«Οι κρατήσεις για του Αγ. Πνεύματος είναι σε πολύ καλό επίπεδο, παρόλη την οικονομική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ηδη έχουμε πληρότητα στην τριήμερη εκδρομή που έχουμε ανακοινώσει για εκείνες τις μέρες, ενώ γενικότερα οι προτάσεις μας για τα ελληνικά νησιά δείχνουν να έχουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, δείγμα πως το ταξίδι τού έλειψε πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας. Τα προγράμματά μας για όλο το καλοκαίρι έχουν ιδιαίτερη ζήτηση, με τις εξορμήσεις μέσω γκρουπ να έχουν και πάλι την τιμητική τους. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια του Μαΐου είχαμε πολλά δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και της Αθήνας με προορισμό την Costa Navarino και τρία συνέδρια που διοργανώθηκαν εκεί, με συμμετέχοντες 2.400 άτομα, κάνοντας παράλληλα κάποιες εκδρομές προς Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Μεσσήνη, Πύλο και Καλαμάτα. Κοιτάζοντας πλέον μπροστά, αν η καλοκαιρινή σεζόν δεν πιάσει τα νούμερα του 2019 ίσως θα πλησιάσει στο 80 με 90%, αριθμός που θα μας αφήσει ικανοποιημένους. Το πρόβλημά μας είναι το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έχει ανέβει πολύ, με τα πακέτα μας να παραμένουν σταθερά ως προς το κόστος. Από εδώ και πέρα, η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πελάτες μας είναι ένας τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα, με τον κόσμο να δείχνει πως θέλει να χαρεί όλες τις πτυχές ενός ταξιδιού, έχοντας ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού του την ακρίβεια».

 

Βασίλης Ζαφειρόπουλος

«Το ενδιαφέρον του κόσμου για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος είναι έντονο, με τις κρατήσεις να κινούνται ικανοποιητικά. Σαφώς είναι πιο συγκρατημένες οι συμμετοχές σε σχέση με το Πάσχα, μια περίοδο πολύ πιο εμπορική ως προς τα ταξίδια. Εχοντας μπει πλέον στο καλοκαίρι πέρα από το ερχόμενο τριήμερο, έχουν αρχίσει και πολλές ερωτήσεις ως προς τα πακέτα μας για Ιούλιο και Αύγουστο, μιας και αρκετός κόσμος μπαίνει σε σκέψεις για το αν θα χρησιμοποιήσει το ΙΧ λόγω των υψηλών τιμών στη βενζίνη. Στο ίδιο πλαίσιο και εμείς ζοριζόμαστε ως προς τα καύσιμα, όμως προσπαθούμε να απορροφούμε τη διαφορά, ώστε τα ταξιδιωτικά πακέτα να παραμένουν οικονομικά για τον πελάτη. Αναφορικά με τη σύγκριση που μπορεί να γίνει με τη θερινή σεζόν του 2019, την τελευταία χρονικά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, ακόμα είναι νωρίς για προβλέψεις, καθώς καθημερινά προκύπτουν αλλαγές σε όλα τα μέτωπα. Θετικό πάντως είναι το γεγονός πως οι διακοπές μέσω του οργανωμένου τουρισμού θα γίνουν φέτος δίχως περιορισμούς, και αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να ωθήσει ακόμα πιο πολύ τον κόσμο ώστε να πραγματοποιήσει μια εξόρμηση. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος αισθάνεται ανασφάλεια μπορεί να φοράει τη μάσκα του, μιας και η εφαρμογή πλέον είναι προαιρετική για τους επιβάτες».