Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 08:48

Αύξηση 28,28% στην ένταξη ακίνητων στην Airbnb

Γράφτηκε από την

 

Αύξηση 28,28% σε σχέση με τη Πρωτομαγιά καταγραφεί η ένταξη ακινήτων της Καλαμάτας στην πλατφόρμα της Airbnb σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E Real Estates.

Σύμφωνα με την έρευνα τη Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα ήταν διαθέσιμα μέσω Airbnb 41 ακίνητα, του Αγίου Πνεύματος 616 ακίνητα και στις 26 Ιουνίου 694 ακίνητα.

Πανελλαδικά σύμφωνα με Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της AirDNA, η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης φτάνει το 232% τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο – Αύγουστο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας δηλώνει στην iefimerida. gr που δημοσίευσε την έρευνα πως η αύξηση του τουρισμού οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες να εγγράψουν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με στόχο την αύξηση των εσόδων τους. «Δεν είναι λίγοι αυτοί που το φετινό καλοκαίρι δεν θα επισκεφτούν τα εξοχικά τους ώστε να επιμερίσουν τα αυξημένα κόστη της φετινής χρονιάς στον οικογενειακό προϋπολογισμό» υποστηρίζει ο κ. Μπάκας.