Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 20:43

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Μεσσηνίας για το αύξηση κρουσμάτων

Γράφτηκε από την

 

Για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις επιχειρήσεις του τουρισμού στην περιοχή μας, ενημερώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας κι επικρίνει τους ξενοδόχους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναφέρει ότι “αφού άνοιξαν με πρωτόκολλα ραμμένα στις ανάγκες των ξενοδόχων, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις τους και η κερδοφορία, τώρα ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους. Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των εργαζομένων και των πελατών, αλλά μόνο να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους για να βγάλουν κέρδη, ακόμα και αν «σερβίρουν κορονοϊό»”.

Υποστηρίζει ότι “στην περίοδο που διανύουμε, με τις προβλέψεις για μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης, οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι εφαρμόζουν ξανά την ίδια συνταγή που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανέχεια. Οι μεγαλοξενοδόχοι απαιτούν με το μισό προσωπικό από το 2012 να βγει η δουλειά του νέου τουριστικού κύματος αφίξεων τετραπλάσιας έντασης από τότε”.

Το συνδικάτο, μεταξύ άλλων, απαιτεί: “Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους. Κανείς εργαζόμενος να μην πληρώνει τα ράπιντ τεστ.  Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Αύξηση της ΣΣΕ στα 825 ευρώ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Να πληρωνόμαστε τις νόμιμες προσαυξήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, της αργίας, των νυχτερινών, των υπερωριών, και της προϋπηρεσίας. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Ταμείο ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία”.