Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 08:47

Καλαμάτα: Πληρότητα 91% στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Πληρότητα 91% στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η πληρότητα των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Καλαμάτα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου άγγιξε το 91% καθώς έμειναν ανοίκιαστα μόνο 98 κατοικίες από τα 1.035 εγγεγραμμένων ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής σελίδας του Οικονομικού Ταχυδρόμου που παρουσιάζει στοιχεία σχετικής έρευνας του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου: "Η Μεσσηνία, προσφέρει πολλές επιλογές στους ταξιδιώτες, όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, τη Κορώνη και τη Στούπα. Περιοχές διαδεδομένες κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά, όμορφες και τους χειμερινούς όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκε στα 144 ευρώ για κατοικία 55 τμ, στη Μεθώνη στα 140ευρώ για κατοικία 40 τμ, στη Κορώνη στα 130 ευρώ για κατοικία 70 τμ και στη Στούπα διαμορφώθηκε στα 130 ευρώ για κατοικία 40 τμ."

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.  Οι πληρότητες σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 81%,60% και 66% αντίστοιχα, αρχές Οκτωβρίου κινήθηκαν στο 100%, 85% και 85% αντίστοιχα και κατέληξαν στο 100% στο σύνολο των προορισμών. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο  κυμάνθηκαν από 240 ευρώ έως και 500 ευρώ στους Αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων ήταν ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τμ έως 90 τμ.

Το Λουτράκι ανέκαθεν αποτέλεσε βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αττικής \. Στο Λουτράκι το κόστος μίσθωσης κατοικίας 56 τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα διαμορφώθημε στα 140 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις. Κοντινός προορισμός εντός του Νομού Κορινθίας τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο,  και το Κάτω Άσσος, είχαν τη τιμητική τους,  όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 τμ-65τμ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκε στα 110 ευρώ ,120 ευρώ και 130 ευρώ αντίστοιχα .

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε και στους γραφικούς παραθαλάσσιους  προορισμοί του Νομού Αργολίδος πλησίον του Ναυπλίου, όπως το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος.  Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42τμ για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώθηκε στα 130 ευρώ και στη Παλαιά Επίδαυρο, κατοικία 50τμ στα 146 ευρώ.

Στη Λακωνία, το Γύθειο, η ιστορική κωμόπολη με το λιμάνι, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100 τμ κατάλληλη να φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα άτομα, διαμορφώθηκε στα 135 ευρώ. Στην Αχαΐα, έντονη κινητικότητα καταγράφηκε στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αίγιο και 35 από την Πάτρα, καθώς και στην Ακράτα, που απέχει 47 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα."


NEWSLETTER