Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 08:47

TBEX Europe 2023 – Peloponnese: Δυναμική είσοδος στον τουρισμό

Γράφτηκε από την
TBEX Europe 2023 – Peloponnese:  Δυναμική είσοδος στον τουρισμό

 

“Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, τον ερχόμενο Μάιο, να πραγματοποιήσει την δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον”.

Τα παραπάνω επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προχθές στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση παρουσίασης της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, του διεθνούς συνεδρίου Online Travel Media που με έδρα την Καλαμάτα θα εξακτινωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και όχι μόνο- από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2023.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Ηδη, όπως έγινε γνωστό, έχουν εγγραφεί 120 σύνεδροι, ενώ ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον εκπροσώπων online travel media, επιδραστικών bloggers και δημιουργών περιεχομένου από όλον τον κόσμο, καθώς και στελεχών Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.

 

Π. ΝΙΚΑΣ: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”

“Το μέλλον του τουρισμού ανήκει στην Πελοπόννησο” συνέχισε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ανακούφιση για το γεγονός ότι η περιοχή αυτή της πατρίδας μας δεν έχει υπάρξει προορισμός βιομηχανοποιημένου τουρισμού -“όλα αλλάζουν στον τουρισμό, παρέρχεται η εποχή των οργανωμένων ταξιδιών, η προβολή των προορισμών γίνεται πλέον από πολλούς ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικών μέσων” τόνισε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι “ήρθε ο καιρός για ποιοτικό τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και εστιασμένο στον πολιτισμό του κάθε τόπου”.

Οπως είπε, η Πελοπόννησος διαθέτει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, από την ελληνική μυθολογία, από τουλάχιστον 10 επίσης παγκοσμίως γνωστά ιστορικά τοπόσημα και μνημεία, από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της, από το ελαιόλαδο, τις ελιές και το κρασί της, ενώ σε αυτή παράγονται όλα τα προϊόντα που συνιστούν την μεσογειακή διατροφή -“η γαστρονομία και η γεύση είναι μία ακόμα παράμετρος του τουρισμού με ανθρώπινο πρόσωπο που επιδιώκουμε” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι βασικό συστατικό αποτελούν και οι άνθρωποι που κατοικούν στην Πελοπόννησο, “άνθρωποι ανοιχτοί και φιλόξενοι”.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην φροντίδα της περιφερειακής Αρχής για τα διάσπαρτα σε όλη την Πελοπόννησο αρχαία και τα βυζαντινά μνημεία, όπως και για την πρόσβαση σε αυτά, ενώ τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης απέδωσε εύσημα προς την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και την υπόλοιπη ομάδα τουρισμού για την επιτυχία της να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την διοργάνωση της TBEX Europe 2023. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες, για την συνεργασία και την στήριξη, τόσο προς τον υπουργό Πολιτισμού Βασίλη Κικίλια όσο και τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ δήλωσε ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

ΡΙΚ ΚΑΛΒΕΡΤ: “Ο ΟΜΗΡΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ TRAVEL BLOGGER ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”

“Η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, αποτελεί ιδανική επιλογή, άλλωστε προετοίμαζε το ΤΒΕΧ περί τα 5.000 χρόνια” δήλωσε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του, στη σημερινή εκδήλωση, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, ο CEO της ΤΒΕΧ Ρικ Κάλβερτ (Rick Calvert), προσθέτοντας ότι “ο Ομηρος είναι επί της ουσίας ο πρώτος travel blogger της Ιστορίας”.

Oπως εξήγησε, στη συνέχεια, ο σχεδιασμός του συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese προχωρά με ταχείς ρυθμούς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον τρόπο που οι άνθρωποι επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν. Η ανάγκη επαφής με τον προορισμό, σε επίπεδο εξερεύνησης της φύσης, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των κατοίκων και της καθημερινότητάς τους, είναι σαφής. Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις, τα ταξίδια εξοικείωσης (PreBEX Tours & FAM Trips) των συμμετεχόντων του συνεδρίου έχουν διαμορφωθεί με στόχο να προσφέρουν μια συνολική εμπειρία, καλύπτοντας όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου:

“Το συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese έχει ήδη προβληθεί στις δύο πολύ πρόσφατες διοργανώσεις μας σε Αμερική (Οκτώβριος 2022), και Ασία (Νοέμβριος 2022), με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση αφού οι εγγραφές για το συνέδριο του Μαΐου φθάνουν ήδη τις 120 και το ενδιαφέρον εντείνεται όλο και περισσότερο καθώς οριστικοποιούμε το πρόγραμμα ομιλιών και εργαστηρίων. Οι διαμονές των συμμετεχόντων εκτιμούμε ότι θα κυμανθούν από 10 έως 30 ημέρες ενώ το σημαντικότερο όφελος για ένα εκπληκτικό προορισμό όπως η Πελοπόννησος, είναι η απήχηση που θα έχει η προβολή του από ένα εξειδικευμένο και επιδραστικό κοινό.  Εργαζόμαστε λοιπόν, εντατικά με την ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο μια καταπληκτική διοργάνωση”.

 

Δ. ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ, ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, επίσημου υποστηρικτή της διοργάνωσης, Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ότι “τέτοιες συναντήσεις επαγγελματιών που ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες, μοιράζονται εμπειρίες, δικτυώνονται και μαθαίνουν τις τελευταίες τάσεις και τις καλύτερες στρατηγικές, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν για την τουριστική βιομηχανία. Θεωρείται πια δεδομένο ότι ένα συνέδριο TBEX αυξάνει την επισκεψιμότητα των προορισμών, όπως και τα έσοδα για τις τοπικές κοινωνίες”.

Επιπλέον, ο γ.γ. του ΕΟΤ σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου -την οποία συνεχάρη για την διοργάνωση της ΤΒΕΧ- παρουσιάζει σημαντική ανοδική τάση ως προς το τουριστικό προϊόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συγκριτικά με το 2019 -που αποτέλεσε ορόσημο επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού, πριν τα μέτρα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού- τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7%, οι αφίξεις κατά 2% και το κυριότερο, όπως τόνισε, η μέση διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 17%.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί πλέον το νέο θετικό ορόσημο του ελληνικού τουρισμού -“πλέον μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε” είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Φραγκάκης.

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Μια σημαντική διεθνής διοργάνωση, που συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή και προώθηση του προορισμού της Πελοποννήσου” είναι το συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese, σημείωσε στον χαιρετισμό του, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σε διαδικτυακή της παρέμβαση τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου στην Πελοπόννησο αποτελεί εξαιρετική επιτυχία -τόσο για την Περιφέρεια, όσο και την Ελλάδα γενικότερα- δεδομένης της δυναμικής των ανθρώπων που θα μετάσχουν σε αυτό, καθώς έχουν ένα κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ακολούθων στα διάφορα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι θα γνωρίσουν μια ιδιαίτερα όμορφη και καταφανώς ιστορική περιοχή της χώρας μας.

 

Α. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: “ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ”

“Από σήμερα, από εδώ στο Ναύπλιο, ξεκινάμε δυναμικά την επικοινωνία της διοργάνωσης και καλούμε, Επιμελητήρια, τουριστικούς συνδέσμους, φορείς της Πελοποννήσου, καθώς και επιχειρήσεις κάθε κλάδου, απ΄όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να στηρίξουν την ανάπτυξη του προορισμού, να εμπλακούν στη διοργάνωση της ΤΒΕΧ και να γίνουν πρεσβευτές της Πελοποννήσου, της φιλοξενίας και της κουλτούρας του προορισμού”.

Το πιο πάνω κάλεσμα απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, η οποία γνωστοποίησε δύο από τους χορηγούς της ΤΒΕΧ, δύο μεγάλους ξενοδοχειακούς οργανισμούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι στηρίζουν την διοργάνωση και τις δράσεις της, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς επιχειρήσεις της Καλαμάτας “που εντάσσονται σταδιακά στο δίκτυο συνεργατών της ΤΒΕΧ”.

Σημειώνεται, η επιλογή του Ναυπλίου ως σημείο διεξαγωγής της συνέντευξης τύπου, αποτέλεσε επιλογή που στόχο έχει την έναρξη διάχυσης της ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese σε όλη την Πελοπόννησο. Παράλληλα, με βάση το Ναύπλιο ήδη πραγματοποιήθηκε το διάστημα από προχθές Κυριακή 4 μέχρι και σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ένα πρώτο δημοσιογραφικό ταξίδι (PreBEX Press Trip) με επιλεγμένους travel bloggers οι οποίοι στο πλαίσιο ανάδειξης της Πελοποννήσου στο σύνολό της, “εξερεύνησαν” τις Μυκήνες σε ένα αρχαιολογικό “σαφάρι”, έκαναν γευσιγνωσία μελιού και κρασιών, “ανακάλυψαν” το Σπήλαιο Κάψια, την Βυτίνα και τη Δημητσάνα και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους χιλιάδες ακολούθους τους.

Στην εκδήλωση στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, πρωτοβάθμιοι αυτοδιοικητικοί από τους δήμους της Αργολίδας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αργολίδας και τουριστικών φορέων του νομού, καθώς επίσης και δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης τόσο από την Αργολίδα και την υπόλοιπη Περιφέρεια, όσο και θεματικών τουριστικών ιστοστελίδων πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TBEX

Το TBEX (https://tbexcon.com/) είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου Social Media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Το πρώτο TBEX πραγματοποιήθηκε το 2009 μετά από μια απλή αποστολή email σε έξι φίλους και, από τότε, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, με συνέδρια που πραγματοποιούνται ετησίως στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό.

Κάθε συνέδριο TBEX προσελκύει εκατοντάδες αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο, καθιστώντας το την καλύτερη ευκαιρία για εταιρίες του κλάδου, εταιρείες δημοσίων σχέσεων και τους πελάτες τους, να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς bloggers και δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου.

Ιστορικά, το TBEX Europe είχε παρουσίες περίπου 35% από τη Βόρεια Αμερική / 45% από την Ευρώπη / 10% από την Ασία και 10% διεθνή εκπροσώπηση, με βάση τα δημογραφικά στοιχεία συμμετεχόντων.

Οι συμμετέχοντες στο TBEX είναι κατά 80% δημιουργοί περιεχομένου, παραγωγοί ιστολογίων, podcast ή Web TV. Το υπόλοιπο 20% περιλαμβάνει Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών (DMO), μεγάλες εταιρείες διοργάνωσης ταξιδιών, ξενοδόχους, Tour Operators, Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ, συντάκτες και εκδότες Παραδοσιακών Μέσων.

 

ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese (Kalamata, Greece).

Περισσότεροι από 350 έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, από όλον τον κόσμο, θα συναντηθούν από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2023 στην Καλαμάτα, για να συνδεθούν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, στρατηγικές και τακτικές της τουριστικής αγοράς, αλλά και για να προβάλλουν την ομορφιά και τις μοναδικές εμπειρίες της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ συμπληρώνεται από απολαυστικές βραδιές δικτύωσης για τους συμμετέχοντες καθώς και από ταξίδια εξοικείωσης σε όλη την Πελοπόννησο.

Η μέση διάρκεια διαμονής στην ευρύτερη περιοχή εκτιμάται μεταξύ 10 και 30 ημερών, κάτι που θα δώσει νέα δυναμική στην τουριστική κίνηση για την περίοδο από το τέλος Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Η εξερεύνηση της περιοχής προσφέρει έναν άνευ προηγουμένου πλούτο, με εμπειρίες που κινούνται πέρα από τα αναμενόμενα και προφανή, δίνοντας ευκαιρίες για τη δημιουργία υλικού που οι επισκέπτες θα μοιραστούν με τους περίπου 300 εκατομμύρια ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φύση, πολιτισμός, γαστρονομία, ιστορία – όλα είναι βαθύτερα και πιο ουσιαστικά σε αυτό το μέρος της γης και η έμπνευση είναι εξασφαλισμένη.


NEWSLETTER