Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 09:19

Προσωπικό για την τουριστική σεζόν αναζητούν οι επιχειρήσεις - Πρόβλημα το έλλειμμα στέγης για εργαζόμενους

Προσωπικό για την τουριστική σεζόν αναζητούν οι επιχειρήσεις - Πρόβλημα το έλλειμμα στέγης για εργαζόμενους

Προσωπικό για την τουριστική σεζόν αναζητούν οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας ενώ ανησυχία προκαλεί στο νομό και η έλλειψη εργατών που καταγράφεται πανελλαδικά στον κατασκευαστικό κλάδο με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης σε δημόσια και ιδιωτικά.

Στον τουριστικό κλάδο οι μεσσηνιακές επιχειρήσεις, εξαιτίας της έλλειψης ντόπιων εργατικών χεριών είναι αναγκασμένες να αναζητήσουν και προσωπικό από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά πολλές φορές η συμφωνία ναυαγεί επειδή δεν υπάρχει στέγη για τους εργαζόμενους. Ειδικά στην Καλαμάτα το έλλειμμα φθηνής στέγης για εποχικούς εργαζομένους προκαλεί πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες καθώς φοβούνται ότι θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα με λογιότερο από το απαιτούμενο προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 75 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό με αγγελία στην «Ε», οι 11 προσφέρουν θέσεις εργασίες σε εστιατόρια, 9 σε καφέ, 6 σε ξενοδοχεία και 4 σε άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές επιχειρήσεις ζητούν εργαζόμενους μεγάλο αριθμό εργαζόμενων κυρίως για θέσεις, μάγειρα, καμαριέρας, barista, σερβιτόρου, υπάλληλου υποδοχής, λαντζιέρη κ.λ.π.

Θ.Λ.