Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 08:57

Καλαμάτα: Τρία συνέδρια υγειονομικών τονώνουν τον τουρισμό

Καλαμάτα: Τρία συνέδρια υγειονομικών τονώνουν τον τουρισμό

 

Ο συνεδριακός - ιατρικός τουρισμός ενισχύει την τουριστική εικόνα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και έχει προοπτικές να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Τον φετινό Μάιο στην Καλαμάτα πραγματοποιούνται 3 συνέδρια γιατρών, νοσηλευτών και οδοντιάτρων, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο και τη συμμετοχή - οικονομική στήριξή του σε αυτά.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τη συμμετοχή του:

1) Στο 13ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, στις 5-7 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και κλινικά φροντιστήρια με επίκαιρα ιατρικά θέματα που ως στόχο έχουν να προσελκύσουν το επιστημονικό ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων επαγγελματιών υγείας, με διαφορετικό ιατρικό αντικείμενο. Σύμφωνα με τα δεδομένα παλαιότερων συνεδρίων αναμένεται συμμετοχή 300 περίπου ατόμων. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετέχει στο συνέδριο, αναλαμβάνοντας την κάλυψη μέρους του κόστους διοργάνωσης, ύψους έως 3.000 ευρώ.

2) Στο 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό κι Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών - τριών Ελλάδος, στις 17 έως 20 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite . Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν, κατά μέσο όρο, 3.000 νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές, με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία. Τα συνέδρια αυτά αποτελούν θεσμό για τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς διαχρονικά είναι από τα πολυπληθέστερα συνέδρια σε διεπιστημονική συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Ο δήμος θα συμμετέχει με ποσό έως 3.000 ευρώ, για την κάλυψη μέρους των δαπανών διοργάνωσης της εκδήλωσης (ενδεικτικά κάλυψη κόστους αίθουσας - χώρου διοργάνωσης).

3) Στο τριήμερο επιστημονικό οδοντιατρικό σεμινάριο στις 12, 13 και 14 Μαΐου, στο ξενοδοχείο “Messinian Icon”. Ο δήμος θα καλύψει μέρος της δαπάνης, ύψους έως 1.500 ευρώ. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβάλλεται βίντεο με αφιέρωμα στην Καλαμάτα, ενώ θα πραγματοποιηθεί κι εκδήλωση με προβολή και δοκιμή κρασιών και τοπικών προϊόντων. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του αδελφοποιημένου Ο.Σ. Χαλκιδικής κι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.