Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 08:15

Νέος προορισμός για Σέρβους τουρίστες η Πελοπόννησος

Νέος προορισμός για Σέρβους τουρίστες η Πελοπόννησος

Μονεμβασιά © Ivana Dukcevic

 

Την τάση να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς στην ελληνική ενδοχώρα έχουν οι τουρίστες από τη Σερβία και άλλες βαλκανικές χώρες και ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Πελοπόννησος.

Αυτό επιβεβαιώνει μιλώντας στην “Ε” ο Μεσσήνιος Γιώργος Κακούτης, προϊστάμενος του Γραφείου του ΕΟΤ στο Βελιγράδι με αρμοδιότητα Σερβία, Κροατία και Σλοβενία.

“Παραδοσιακά οι Σέρβοι προτιμούσαν περιοχές, όπως η Χαλκιδική, η Πιερία, η Κέρκυρα, η Σκιάθος και άλλα ελληνικά νησιά, καθώς και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Πλέον όμως ανοίγονται νέες προοπτικές, καθώς δείχνουν ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο, αλλά και το Πήλιο” σημειώνει ο κ. Κακούτης.

Στην προσπάθεια να ενισχυθούν και νέοι προορισμοί και ειδικότερα η Πελοπόννησος, πριν από λίγες εβδομάδες με μέριμνα του γραφείου ΕΟΤ στη σερβική πρωτεύουσα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώθηκε δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip). Ετσι από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου η διακεκριμένη Σέρβα δημοσιογράφος Ivana Dukcevic επισκέφθηκε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος ανάμεσά τους η Καλαμάτα, η Μάνη, η Σπάρτη, ο Μυστράς, το Κάστρο της Μονεμβασιάς, το σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμο στην Καρδαμύλη και φυσικά η Αρχαία Μεσσήνη με σκοπό να τα παρουσιάσει μέσα από τα ρεπορτάζ της.

Η Ivana Dukcevic, η οποία διαχειρίζεται τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα umetnostputovanja.rs, ενώ παράλληλα συνεργάζεται ως ταξιδιωτική συντάκτρια με τη σερβική έκδοση του National Geographic Magazine/online edition, το PULSE Online και το RTS 2, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τις θεματικές μορφές τουρισμού της περιοχής (γαστρονομικός, θρησκευτικός, τουρισμός υπαίθρου) για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αγορά των Βαλκανίων.

Αρχαία Μεσσήνη / © Ivana Dukcevic

Οι Σέρβοι τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και κάθε χρόνο της δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης”, με την Βόρεια Ελλάδα να αποτελεί τη βασικότερη επιλογή τους και όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κακούτης οι αφίξεις το 2023 αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. με τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια να είναι ανοιχτές και για τη Νότια Ελλάδα, κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται και το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Σερβία.

Δ.Πλ.