Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 09:21

Η Καλαμάτα κορυφαίος φθινοπωρινός προορισμός, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Telegraph”

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα κορυφαίος φθινοπωρινός προορισμός, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Telegraph”

Φωτογραφία: Δήμος Δημαρέσης

Την Καλαμάτα ξεχωρίζει η βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, σε αφιέρωμα της για τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το φθινόπωρο.

«Oι διακοπές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο προσφέρουν χαλάρωση χωρίς ορδές τουριστών, χαμηλές τιμές και ιδανικές θερμοκρασίες, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο της η “Telegraph”, παρουσιάζοντας 10+1 μέρη, καθώς και καταλύματα που μπορεί να επιλέξει κανείς.

Στο πλαίσιο των ελληνικών προορισμών που προτείνονται, πέρα από την Καλαμάτα που αποτελεί τη βάση του αφιερώματος για την Πελοπόννησο, η συντακτική ομάδα εστιάζει στην Κρήτη, συνδυάζοντας όπως τονίζεται και οι δύο προτάσεις βουνό και θάλασσα.

«Μπορεί τα αξιοθέατα να είναι καλύτερα στα βόρεια, αλλά η νότια Πελοπόννησος προσφέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς Κελσίου και περίπου 9 ώρες ηλιοφάνειας», γράφει η Telegraph για την Πελοπόννησο. Επίσης, προσθέτει ότι υπάρχουν δραστηριότητες για όλους και μια πλειάδα από πολυτελή ξενοδοχεία δίπλα σε αμμώδεις παραλίες γύρω από την πόλη της Καλαμάτας και κατά μήκος της ακτής της. «Οι δραστήριοι τύποι μπορούν να βρουν παραλιακά κλαμπ που προσφέρουν πολλά να κάνετε, πάνω ή έξω από το νερό» τονίζεται για τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Από πλευράς διαμονής, η “Telegraph” εστιάζει στο “Neilson Beach Club” στην Ανάληψη, καθώς και στο W Costa Navarino, με θέα όπως σημειώνεται σε μια αμμώδη παραλία που περιβάλλεται από το Ιόνιο Πέλαγος στις νοτιοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου.

Διαβάστε περισσότερα στο travel.eleftheriaonline.gr.