Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 09:03

Ο συνεδριακός τουρισμός πρόκληση για την Καλαμάτα - Πλήθος επισκεπτών γέμισαν το τριήμερο την περιοχή

Ο συνεδριακός τουρισμός πρόκληση για την Καλαμάτα - Πλήθος επισκεπτών γέμισαν το τριήμερο την περιοχή

 

Ένα από τα καλύτερα τριήμερα ήταν για τον τομέα του τουρισμού αυτό που μας πέρασε για την περιοχή της Καλαμάτας.

Τρία επιστημονικά συνέδρια γέμισαν την περιοχή και «κίνησαν» την τοπική αγορά. Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την περιοχή ειδικά στην εκτός σεζόν περίοδο. Η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της περιοχής, η ύπαρξη του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου  σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες υποδομές σε καταλύματα και εστίαση  δίνουν τη δυνατότητα για συνέδρια όλο το χρόνο που θα στηρίζουν την τοπική οικονομία. Αυτό που συνέβη το τριήμερο 24-26 Μαΐου θα πρέπει να αποτελεί τον κανόνα και όχι λόγο για να πανηγυρίζουμε. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται διαρκής προσπάθεια με στοχευμένη προβολή και ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το τριήμερο 24-26 Μαΐου στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν τρία μεγάλα επιστημονικά συνέδρια. 

Συγκεκριμένα, με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή πάνω από 600 οδοντιάτρων από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Το συνέδριο ήταν τριήμερο, και επετειακό με αφορμή και τη συμπλήρωση 95 ετών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Μεγάλη συμμετοχή είχε και το 15ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με θέμα “το Δίκαιο της πώλησης ιδίως υπό το φως των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων”, και με σημαντικές προσωπικότητες νομικών να λαμβάνουν μέρος, μεταξύ των οποίων και ο ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και ήταν 4ήμερο, με ποικίλα εξειδικευμένα θέματα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Όλοι οι συμμετέχοντες στα συνέδρια δήλωναν  ενθουσιασμένοι με την πόλη της Καλαμάτας, την παραλία της και το ιστορικό της κέντρο στο οποίο και περιηγήθηκαν, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στα συνέδρια το “παρών” έδωσε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τα βήματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα για να γίνει ελκυστικότερη στους επισκέπτες, και προσβάσιμη σε όλους, γεγονός που αποτυπώνεται και στην αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής μας. Βήματα προόδου που συνεχίζονται μέσα από μια σειρά αστικές αναπλάσεις που είναι σε εξέλιξη και θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της. Αλλά και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που αναδεικνύουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στους κορυφαίους προορισμούς.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη των εγχώριων επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας που πλέον εξελίσσεται όχι μόνο ως city break προορισμός, αλλά βρίσκεται ψηλά στη λίστα περιοχών για τη διεξαγωγή συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων.