Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 17:30

Ενεργή ξανά στο διαδίκτυο η σελίδα «Go Kalamata»

Ενεργή ξανά στο διαδίκτυο η σελίδα «Go Kalamata»

Στις «διαδικτυακές ράγες» μπήκε ξανά η σελίδα «Go Kalamata – Τουριστική Προβολή Δήμου Καλαμάτας» του Τμήματος Τουρισμού.

Η εν λόγω σελίδα ήταν ανενεργή από τις 15 Ιουλίου του 2022, προκύπτοντας τις τελευταίες μέρες νέες αναρτήσεις έως ότου ξεκινήσει η παραγωγή πρωτότυπου υλικού, με ένα ωστόσο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Τα θέματα με τίτλο «Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου (φωτογραφίες, βίντεο) για την τουριστική προβολή του Δήμου Καλαμάτας» και «Υποστήριξη και λειτουργία των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Σύμφωνα με την εισήγηση, στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής ο Δήμος Καλαμάτας ενδιαφέρεται για την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, για την τουριστική προβολή του Δήμου καθώς και για την υποστήριξη και λειτουργία των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του. Παράλληλα, εστιάζει με το έργο αυτό στη συνέχιση της δράσης που ξεκίνησε το 2020.

Η παρεχόμενη υπηρεσία αφορά τη συνέχεια της υποστήριξης και λειτουργίας των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας του «Go Kalamata» που έχει υλοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων με χορηγούμενες διαφημίσεις και διαφημιστικές καμπάνιες.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη σελίδα επανεργοποιήθηκε, με σκοπό την δημιουργία νέου περιεχομένου για την τουριστική προβολή της πόλης με δαπάνη ύψους 12.400,00 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 17.980,00 ευρώ στη δεύτερη. Ο ίδιος, σημείωσε πως η δαπάνη στην “Υποστήριξη και λειτουργία” θα φτάσει (έως) το προαναφερόμενο ποσό και αυτό και θα εξαρτηθεί από τον αντίκτυπο που θα έχει το σχετικό υλικό.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός ψήφισε λευκό, λέγοντας πως τουριστικές καμπάνιες που αφορούν τις θερινές σεζόν δεν μπορούν να ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου, αλλά πολύ νωρίτερα και στοχευμένα. Ακόμα, έκανε λόγο για ένα σημαντικό ποσό συνολικά, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα αποδώσει στην πράξη την τελευταία στιγμή. Απατώντας, ο κ. Παπαευσταθίου απέδωσε την καθυστέρηση λειτουργίας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής στον ορισμό της Περιφέρειας, διευκρινίζοντας πως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα “τρέξει” ένα ολιστικό πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

Τ.Αν.