Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 09:19

10.000 τουρίστες φέτος στη Μεσσηνία από τη Βρετανία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
10.000 τουρίστες φέτος στη Μεσσηνία από τη Βρετανία (βίντεο)

Νέοι δρόμοι ανάπτυξης ανοίγονται για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, με τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο. Με τις πτήσεις της φημισμένης εταιρείας British Airways προβλέπεται να έλθουν φέτος στην περιοχή μας 10.000 τουρίστες.

Χθες το απόγευμα έγινε η επίσημη τελετή έναρξης των αεροπορικών δρομολογίων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Από το Λονδίνο με την πτήση 644 ήρθαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα 106 τουρίστες κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένοι μέχρι μωρά, ενώ αναχώρησαν 43 άτομα με την πτήση 645.

Οι επισκέπτες πήγαν στην Costa Navarino, σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας ("Οστρια" και "Horizon Blu"), χρησιμοποιώντας ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, καθώς και σε μονάδα της Ηλείας ("Aldemar").

«Η Καλαμάτα είναι η πύλη της Πελοποννήσου, είναι απίστευτα όμορφη περιοχή. Είστε προνομιούχοι», τόνισε στην τελετή της έναρξης των δρομολογίων, η προϊσταμένη της British Airways για την ελληνική, την κυπριακή και την τουρκική αγορά Freddie Stier.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και τον αριθμό των αφίξεων. Η παραδοσιακή αγορά της Βρετανίας μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον ελληνικό τουρισμό», σημείωσε ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Λεοντάρης.

Ειδικότερα, στην τελετή που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πριν έρθει η πτήση από το Λονδίνο, ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Λεοντάρης, αφού ανέφερε ότι η British Airways είναι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, παρατήρησε πως «οι προβλέψεις για το 2016, για την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικές. Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και τον αριθμό των αφίξεων. Η παραδοσιακή αγορά της Βρετανίας μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον ελληνικό τουρισμό». Εκανε λόγο για τη συμβολή της προβολής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και σημείωσε πως προκλήσεις είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αύξηση των εσόδων από τους επισκέπτες και το άνοιγμα της Ελλάδας σε νέες αγορές.

Η προϊσταμένη της British Airways για την ελληνική, την κυπριακή και την τουρκική αγορά Freddie Stier παρατήρησε ότι «η Καλαμάτα αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης των περιφερειακών ευρωπαϊκών προορισμών, είτε για ταξίδι αναψυχής, είτε για επαγγελματικό σκοπό». Επεσήμανε πως «προβλέπεται να έρθουν πάνω από 10.000 επισκέπτες στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή» και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ανοίξαμε έναν ανερχόμενο προορισμό. Στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς που προβλήθηκαν στο Βρετανικό Τύπο, από την Ελλάδα ήταν μόνο η Καλαμάτα. Η Καλαμάτα είναι η πύλη της Πελοποννήσου, είναι απίστευτα όμορφη περιοχή. Είστε προνομιούχοι. Την ελληνική αγορά την αγαπάμε και μας αγαπάει. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας. Η εταιρεία μας τα λόγια τα κάνει πράξη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σημείωσε ότι «ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος θα ήταν πολύ συγκινημένος, το όνειρό του παίρνει σάρκα και οστά». Εκανε λόγο για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επεσήμανε την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της προσβασιμότητας της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Τόνισε ότι «το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης, το 3ο ή το 4ο. Εχει αύξηση 280% με 300% από το 2010». Ανέφερε, ακόμα, πως «στην Costa Navarino έρχεται κάτω από το 15% των αφίξεων» και παρατήρησε ότι «είναι σημαντική η διεκδίκηση της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι «ο πρώτος πυλώνας είναι ο τουρισμός, για να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίσιμος προορισμός» και αναγνώρισε πως «το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι ο πυλώνας που μας φέρνει σ’ επαφή με όλο τον κόσμο». Είπε ότι «χρειάζονται επενδύσεις και έχουμε κοντά μας όλους τους επιχειρηματίες» και πρόσθεσε πως «η Πελοπόννησος χρειάζεται καινούργιες υποδομές, να διευρυνθούν και να βελτιωθούν». Δήλωσε αισιόδοξος, «μετά την επιλογή της British Airways να μας θεωρεί από τους περιφερειακούς προορισμούς που επιλέγει για να να επενδύσει» κι εξέφρασε την ευχή η Καλαμάτα να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ενημέρωσε ότι «τον επόμενο χρόνο θα έχουμε πάνω από 600 χιλιόμετρα πιστοποιημένων μονοπατιών στην Πελοπόννησο» και αναφέρθηκε στο πρώτο καταδυτικό πάρκο που θα γίνει εδώ και στην προβολή των αρχαιολογικών χώρων μαζί με άλλες παροχές υπηρεσιών. Εκτίμησε ότι «η σύνδεση είναι ένα μεγάλο γεγονός και η συνεργασία με την British Airways διεθνές γεγονός», ενώ υποστήριξε πως η Πελοπόννησος δείχνει το δρόμο στις άλλες Περιφέρειες.

Ο γενικός διευθυντής της KPI Aviation Marketing Solutions Γιώργος Καραμάνος επεσήμανε ότι «οι εταιρείες έρχονται για τον προορισμό, όσο πιο ελκυστικός είναι τόσο μεγαλύτερο είναι και το ενδιαφέρον».


NEWSLETTER