Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:29

4,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά στην Καλαμάτα 

4,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά στην Καλαμάτα 

Δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού ποσού 4,5 εκ. ευρώ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτό συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με το γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε, στην Αθήνα, όπου ο δήμαρχος επεσήμανε ότι τα δύο έργα είναι ώριμα μελετητικά και έχουν έτοιμα και τα τεχνικά δελτία.

Τα έργα αυτά είναι: α) Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων της οδού από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό, β' φάση (τμήμα από το Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση Ασπροχώματος προς Μεσσήνη). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκ. ευρώ. «Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του αντιπλημμυρικού έργου από τη Θουρία μέχρι την Καλαμάτα, έργου με επίσης πολύ μεγάλη σημασία, ώστε να παύσουν οι πλημμύρες και στην περιοχή του Νοσοκομείου, του ΤΕΙ, επί του εθνικού δρόμου και κατάντη αυτού κ.λπ.», σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου.

β) Η κατασκευή συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το πρώην εξοχικό κέντρο Καλλιάνη μέχρι το Νέδοντα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκ. ευρώ. «Το έργο αυτό έχει καθοριστική σημασία, διότι θα συγκεντρώνει όλα τα νερά της βορειοανατολικής περιοχής της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να μην ασκείται μεγάλη πίεση στους χειμάρρους, οι οποίοι απορρέουν στην ανατολική πλευρά της πόλης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.