Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 21:20

Ανοιξη του 2012 ο νέος δρόμος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ανοιξη του 2012 ο νέος δρόμος στη Μεσσηνία

Πριν το Πάσχα του 2012, και όχι πριν το τέλος του τρέχοντος έτους όπως εκτιμούσε αρχικώς ο "Μορέας", πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία. Με άλλα λόγια η παράδοση του τμήματος από το "Πράκτικερ", τον κόμβο της Σπερχογείας έως την Τσακώνα θα καθυστερήσει 3-4 μήνες.
Ο "Μορέας" εργάζεται σ’ όλο το μέτωπο του έργου μέσα στο νομό, πραγματοποιώντας εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, σε παράδρομους και στη δυτική απόληξη, το δρόμο που θα συνδέσει τη νέα εθνική οδό με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, λίγο πριν το αεροδρόμιο.
Σε διάφορα σημεία γίνεται ασφαλτόστρωση. Στη νέα κοίτη Παμίσου στον Αγιο Φλώρο ολοκληρώνεται η πλάκα και στην παλιά κοίτη προχωράει η κατασκευή της άλλης μισής γέφυρας, το ρεύμα προς την Αθήνα. Μέσα στο Νοέμβριο θα είναι έτοιμη η γέφυρα στην Ανθεια, που θα περνάει πάνω από την υφιστάμενη οδό, στην ευθεία, όπου έχει δημιουργηθεί μικρή παράκαμψη - παραλλαγή.
Στη δυτική απόληξη έχει φτιαχθεί η γέφυρα στον ποταμό Αρι, ενώ στο σημείο της εξόδου στο δρόμο της Μεσσήνης, όπου υπάρχει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη της έκτασης, το δικαστήριο για τη διοικητική αποβολή έχει προσδιοριστεί για την
1η Νοεμβρίου. Οσον αφορά το νέο κόμβο της Αλλαγής, αναμένεται το "πράσινο φως" από το υπουργείο Υποδομών για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί στην κυκλοφορία.


NEWSLETTER