Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 08:43

Μην περιμένετε ούτε μέτρο νέου δρόμου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Μην περιμένετε ούτε μέτρο νέου δρόμου στη Μεσσηνία

Η κυβέρνηση μέχρι τη λήξη της θητείας της δεν πρόκειται να δημοπρατήσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου που αφορά τη Μεσσηνία. Αγνωστο παραμένει αν καταφέρει να εντάξει έστω σε ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο κάποιον από τους δρόμους του νομού. Είναι προφανές πως οι πόροι που υπάρχουν θα κατευθυνθούν σε άλλα έργα, όπως για παράδειγμα ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ετσι, μοιραία για τη Μεσσηνία μένουν οι δικαιολογίες για το μέγεθος των δρόμων και για την πληρότητα των μελετών.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εγκαταλείπει οριστικά τη νέα, την παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θεωρώντας ότι είναι φαραωνικό έργο και έχει διατομή που δεν χρειάζεται. Επιλέγει τη βελτίωση του υπάρχοντος με νέες χαράξεις στις παρακάμψεις Μεσσήνης και Βελίκας και στο σχεδιασμό της εντάσσει και το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Η χρηματοδότηση και αυτού του έργου είναι αβέβαιη και πόροι για την υλοποίησή του θα αναζητηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με άλλους χρηματοπιστωτικούς φορείς του εξωτερικού.

Τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό - Τσακώνα που αποτελεί το τμήμα κατάληξης της Ολυμπίας Οδού, η κυβέρνηση τον εξετάζει μαζί με το κομμάτι Πύργος - Καλό Νερό που έχει τη σοβαρή περιβαλλοντική εμπλοκή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διέλευση στον Καϊάφα, σ’ ένα μέτωπο συνολικά 25 χιλιομέτρων. Και προγραμματίζει την υλοποίησή του, όταν τελειώσουν όλες οι μελέτες και οι εκκρεμότητες -και η σοβαρή περιβαλλοντική- με αβέβαιη χρηματοδότηση. Προβλέπεται η αναζήτηση πόρων στο μέλλον, με σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη σύμφωνη γνώμη και των τραπεζών και των παραχωρησιούχων.

Αυτά σημείωσαν, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για τα δύο σημαντικά οδικά έργα της Μεσσηνίας, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλαμάτα, λίγο πριν την παράδοση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος.

Απαντώντας στην ερώτησή μας για την εγκατάλειψη της νέας παραλιακής χάραξης του Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ο κ. Σπίρτζης, αφού είπε ότι «υπήρχε η λογική και η τακτική του καλοχαιρέτα, του παλαιοκομματισμού«, παρατήρησε:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτοκινητόδρομους με διατομές που δεν χρειάζονται. Πρέπει να έχουμε μια ιεράρχηση στους στόχους και στα έργα και στο μέγεθός τους που να ικανοποιούν, να υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής, αλλά να μην σπαταλώνται και πόροι που ειδικά την περίοδο της κρίσης είναι πολύ χρήσιμοι για να ολοκληρωθούν βασικές υποδομές της χώρας, που συμβάλλουν στην παραγωγική της ανασυγκρότηση. Θεωρώ ότι η νέα χάραξη ήταν ένα φαραωνικό έργο. Και τώρα θα έχουμε νέα χάραξη σε συγκεκριμένα σημεία. Θα χρησιμοποιηθούν όμως και σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, που θα γλιτώσουμε εκατομμύρια ευρώ και από απαλλοτριώσεις και από πρόδρομες εργασίες».

Στην ερώτησή μας για το Καλό Νερό - Τσακώνα που δεν περιλαμβάνεται στις εντάξεις του νέου ΕΣΠΑ, παρότι είναι μέρος της Ολυμπίας Οδού απάντησε: «Είναι μια άλλη παλαιοκομματική εξαγγελία του καλοχαιρέτα. Αυτό το έργο δεν είχε καμία απολύτως ωριμότητα, δεν είχε προβλεφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κανένα ευρώ για την ολοκλήρωσή του και είχε αφαιρεθεί. Το ήξεραν όλοι στο παρελθόν ότι θα αφαιρείτο, γιατί υπήρχαν περιβαλλοντικά προβλήματα στη διέλευση του Καϊάφα. Αυτό το έργο θα γίνει, αφού ωριμάσει πρώτα μελετητικά. Αυτή τη στιγμή ωριμάζουμε τις μελέτες. Δεν είναι σε 6 μήνες. Για να είναι ώριμο το έργο, θα πρέπει μετά τη μελέτη να εγκριθεί η περιβαλλοντική, να υπάρχουν οι διασφαλίσεις εκείνες που δεν θα έχουμε πάλι προβλήματα κι εμπλοκές με το Συμβούλιο της Επικρατείας και σε συνεργασία με τον Αλέξη Χαρίτση, με το υπουργείο Ανάπτυξης, να βρούμε εκείνους τους πόρους που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί. Εχουμε στο σχεδιασμό μας σαν κυβέρνηση, όταν περνάνε οι αυτοκινητόδρομοι στην περίοδο Τ2 να κάνουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση ακόμη, που θα έχουμε όμως και τη σύμφωνη γνώμη και των τραπεζών και των παραχωρησιούχων για ένα μοντέλο λειτουργίας και για να βρούμε πόρους, προκειμένου και τα διόδια να πέσουν σε καιρό κρίσης, να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες, αλλά και τα έργα υποδομών να ολοκληρωθούν».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «το Πάτρα - Πύργος έχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση που έχει διασφαλιστεί και από κει και πέρα μιλάμε για όλα τα οδικά έργα, μέχρι να κλείσει το δαχτυλίδι του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, από τον Πύργο μέχρι την Καλαμάτα».

Στην ίδια "γραμμή" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε: «Για την υλοποίηση σημαντικών έργων δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με λογικές υποσχέσεων, ταξίματος, που δεν βάζουν μπροστά την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού. Σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε και για τα άλλα έργα της περιοχής που είναι πάρα πολύ σημαντικά. Οπως το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, να μιλάμε για το σύνολο του έργου και όχι μόνο για το πρώτο σκέλος του, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Εφόσον -και αυτό απορρέει από τις συμβατικές υποχρεώσεις του "Μορέα"- ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των μελετών που ήδη ολοκληρώνονται και έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Θα μπορέσουμε μετά πλέον με όρους πραγματικούς, όχι με όρους υποσχέσεων όπως έγινε την προεκλογική περίοδο στις αρχές του 2015, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Επειδή είμαστε σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με άλλους χρηματοπιστωτικούς φορείς του εξωτερικού και για μια σειρά άλλα έργα, έχουν τεθεί και αυτά τα έργα στο τραπέζι».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε: «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να προχωρήσουμε σε σοβαρές συζητήσεις και να ολοκληρώσουμε διαδικασίες δανειοδότησης, εφόσον δεν έχουμε πλήρη μελετητική ωριμότητα αυτών των έργων και ως προς το χρόνο υλοποίησής τους και ως προς τα κοστολόγιά τους.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αυτό το διάστημα. Τα έργα θα προχωρήσουν, εφόσον έχουμε πλήρη μελετητική ωριμότητα, εφόσον ξέρουμε ακριβώς ποια έργα πάμε να υλοποιήσουμε και δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, όπως υπόσχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έργα για τα οποία δεν είχε υπάρξει ούτε μελετητική ωριμότητα, ούτε και πραγματική δέσμευση πόρων για την υλοποίησή τους».


NEWSLETTER