Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 11:07

Αγροτικός δρόμος στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας

Αγροτικός δρόμος στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας

Ενα σημαντικό οδικό έργο και μάλιστα ορεινό υλοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας με μέσα του Δήμου Τριφυλίας, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε κτηνοτρόφους και περιπατητές στην ευρύτερη περιοχή, με τα αρκετά ξωκλήσια.

Πρόκειται για τον δρόμο που συνεχίζει από την εκκλησία των Αγίων Πάντων Κυπαρισσίας και φτάνει μέχρι τον Αγιο Γεώργιο Ξηροκάμπου σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο.

Χθες τα έργα επιθεώρησε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη και τον ΔΣ Αναστάσιο Αδρακτά, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι από το συνολικό αποτέλεσμα αλλά και τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής που μπορούν να αποκαλυφθούν αφού θα υπάρχει η πρόσβαση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου αποτελούσε πάγιο αίτημα και ολοκληρώθηκε με ίδια μέσα του δήμου που σημαίνει ότι και το κόστος του δεν ήταν πολύ μεγάλο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας αναφερόμενος στο έργο σημείωσε: «Δείχνουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία και προτίμηση να ετοιμάσουμε τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός δρόμους που είναι χρηστικοί και καλής ποιότητας, που θα βοηθήσουν στην κτηνοτροφία, τη γεωργία, την επισκεψιμότητα και την προστασία του δάσους. Είναι δράσεις που μπορεί να μην είναι μέσα στους αστικούς ιστούς, όμως είναι παρά πολύ χρήσιμες και ωφέλιμες για την πρόληψη καταστροφών. Πρέπει να τονίσουμε ότι όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά με συνεργεία του Δήμου τα οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε και να τα επαινέσουμε για τη δουλειά που κάνουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΚ Ξηροκάμπου Γιώργος Φιτσώρος επισήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και κυρίως για τον ορεινό όγκο, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημά μας να βελτιωθεί ο συγκεκριμένος δρόμος. Δρόμος που διευκολύνει όχι απλώς την πρόσβαση σε ένα από τα ξωκλήσια του χωριού αλλά διευκολύνει την πρόσβαση σε όλο τον ορεινό όγκο, διευκολύνει τους κτηνοτρόφους και εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή και προσωπικά το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα για την υλοποίηση του έργου, όπως και το προσωπικό του δήμου που εργάστηκε και σήμερα απολαμβάνουμε έναν εξαιρετικό ορεινό δρόμο. Ετσι θα μπορέσει την Κυριακή να γίνει εκκλησιασμός στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη που ανήκει στην ενορία Ξηροκάμπου, καθώς εδώ και χρόνια λόγω της άσχημης κατάστασης του δρόμου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση».

Κ.Μπ.